Parengta speciali metodinė medžiaga ir mobilioje laboratorijoje sumontuota moderni įranga moksleiviams padės iš arti pažinti gamtos mokslo, matematikos bei technologijų meno (dizaino) sritis. Mokiniai galės susipažinti su inžinerinės pramonės specialybėmis, specialistų darbo procesais, o profesinio ugdymo centrų moksleiviai – atlikti profesinę praktiką.

Bendradarbiaujant su Vokietijos bei Latvijos metalo ir elektronikos pramonės darbdavių asociacijomis, LINPRA adaptavo tose šalyse sėkmingai veikiantį kombinuotą mobilios STEAM (angl. Science, Tehnology, Engineering, Arts, Mathematics) laboratorijos ir profesinio orientavimo infomobilio modelį.

Projekto metu net tik kuriamas ir taikomas bendradarbiavimo tarp Lietuvos inžinerinės pramonės įmonių, savivaldybių, švietimo įstaigų modelis, tačiau ir plėtojama interaktyvi duomenų bazė jaunimui. Kuriamoje duomenų bazėje bus pateikiama informacija apie elektronikos bei metalo apdirbimo pramonės specialybes, profesinį mokymą, studijas bei karjeros galimybes.
STEAM laboratorija

„Jaunus žmones, jų tėvelius ir mokytojus norime supažindinti su inžinerinės pramonės profesijomis, mokymosi pasiūla ir karjeros mūsų industrijoje galimybėmis. Šis interaktyvus infomobilis –laboratorija yra puiki galimybė ne tik pamatyti ir išbandyti naujausias technologijas ir įrenginius, tačiau ir sužinoti apie inžinerinės pramonės krypčių studijas, darbo perspektyvas“, – teigia LINPRA direktorius Gintaras Vilda.

Infomobilyje, kurio ilgis siekia 17,5 m, sumontuota moderni technika: 3D spausdintuvai, tekinimo ir frezavimo staklės, žmogaus fiziologinių savybių testavimo įranga, įvairūs mokomieji stendai. Sudaryta galimybė kompiuterizuotose mokymo vietose išbandyti staklių valdymo bei gamybos ciklo simuliacines programas – moderniais programinio valdymo įrenginiais pasimokyti valdyti tekinimo ir frezavimo stakles, pasigaminti suvenyrą.
STEAM laboratorija

Infomobilio demonstracinę versiją vasario 4 d. galima apžiūrėti tarptautinėje mokymosi, žinių ir karjeros planavimo parodoje „Studijos 2016“. Jau nuo rugsėjo mėnesio net keli tokie infomobiliai pradės keliones po Lietuvos ugdymo įstaigas.

Norintys šį infomobilį pakviesti į savo ugdymo įstaigą, gali kreiptis el. paštu info@linpra.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)