19
Kitas

Varškės apkepas be manų kruopų

Sultinga ir minkšta kiaulienos nugarinė orkaitėje
Receptas iš tinklaraščio „Maisto mėgėja“

„Ši kiaulienos nugarinė, kepta orkaitėje, taip patiko mano šeimai, kad negaliu nepasidalinti receptu“, – sako K. Naturjevienė.

Reikės:

1,5 kg nugarinės
170 g svogūnų
20 g česnakų
nepilno šaukštelio druskos
šaukšto mėsos prieskonių (be druskos)
pipirų
2 šaukštų kečupo
3 šaukštų sojų padažo
3 šaukštų graikiško jogurto (grietinės)
3 šaukštelių grūdėtųjų garstyčių
1 kg bulvių (vidutinio dydžio)
druskos, pipirų, alyvuogių aliejaus
Kepimo popieriaus (folijos)

Kaip gaminti:

* Paruošiu marinatą mėsai: į dubenį sutarkuoju (smulkesnė nei burokinė trintuvė) 170 g svogūnų, 20 g česnako skiltelių, beriu nepilną šaukštelį druskos, šaukštą mėsos prieskonių (be druskos), pipirų, dedu 2 šaukštus kečupo, pilu 3 šaukštus sojų padažo – viską gerai sumaišau.
* Kiaulienos nugarinę pjaunu maždaug 1,5 cm pločio riekelėmis, bet nenupjaunu iki galo, o tik įpjaunu palikdama maždaug 2 cm.
* Mėsos gabalą išskleidžiu (panašu į vėduoklę) ir įtrinu pasiruoštu marinatu. Užsidėjau pirštinę, bet tai nebūtina, ir gerai ištryniau mėsos paviršių ir visus tarpelius. Mėsos gabalą perkeliu į gilesnį dubenį, uždengiu maistine plėvele ir palieku marinuotis 3–4val.
* Nuskutu ir nuplaunu bulves. Kiekvieną bulve įpjaunu (bet nenupjaunu iki galo) juostelėmis skersai ir išilgai. Supjaustytas bulves dedu į dubenį. Ant bulvių beriu druskos, pipirų, pilu alyvuogių aliejaus. Gerai sumaišau ir bulvės paruoštos!
* Marinuotą mėsą patepsiu jogurto ir garstyčių padažu: dubenėlyje sumaišau 3 šaukštus graikiško jogurto, 3 šaukštelius grūdėtųjų garstyčių ir pasiruoštu padažu įtrinu mėsą.
* Į kepimo skardą tiesiu dvigubą kepimo popierių. Vieną kraštą kepimo popieriaus atlenkiu, juo uždengsiu mėsą ir bulves. Jei neturite kepimo popieriaus, tinka folija.
* Marinuotą ir padažu pateptą mėsą dedu į kepimo skardą, šiek tiek išskleidžiu įpjautą mėsos kraštą. Aplink mėsą išdėlioju bulves. Mėsą ir bulves uždengiu kepimo popieriumi, užspaudžiu kepimo popieriaus kraštus. Kepu įkaitintoje 200 laipsnių orkaitėje 1 val., įjungusi programą „viršus apačia“, be vėjelio.
* Po 1val. mėsą ir bulves atidengiu (nukerpu pusę kepimo popieriaus lapo) ir šaunu atgal į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę, kepsiu 20–30 min. su ventiliatoriaus funkcija (jei tokios nėra, kepkite „viršus apačia“, be vėjelio).
* Prie keptos mėsos ir bulvių patiekiau virtų burokėlių salotų (virtus burokėlius sutarkuoju, beriu druskos, pipirų, pjaustyto svogūno, pilu šiek tiek aliejaus, viską sumaišau – salotos paruoštos).
Labai skanu!
Skanaus.

19
Kitas

Varškės apkepas be manų kruopų

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją