Reikės:

500 g kiaulienos faršo
1/3 stiklinės džiūvėsėlių
160 ml grietinės
1 kiaušinio
sviesto
1 svogūno
druskos, pipirų, džiovintų čiobrelių pagal skonį

Padažui:

300 ml po kepimo likusio skysčio
100 ml grietinėlės
1 šaukšto sviesto
1,5 šaukšto miltų
sojų padažo
druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimas:

  • Džiūvėsėlius sumaišykite su grietine ir palikite 10 min. išbrinkti.
  • Keptuvėje su šiek tiek sviesto apkepinkite smulkiai supjaustytą svogūną.
  • Į faršą įmuškite kiaušinį, supilkite džiūvėsėlius ir sudėkite apkeptus svogūnus. Pagardinkite druska, pipirais ir džiovintais čiobreliais. Išmaišykite.
  • Šlapiais delnais formuokite nedidelius, maždaug arbatinio šaukštelio dydžio kukuliukus.
  • Suformavę kepkite juos keptuvėje su įkaitusiu sviestu. Iškepę laikykite juos šiltai, kol paruošite padažą.
  • Į po kepimo likusį skystį įpilkite šiek tiek vandens ir pavirkite. Gautą skystį perkoškite.
  • Kitame puode pakaitinkite sviestą. Kai šis paruduos, įmaišykite miltus. Vėl kaitinkite, kol paruduos miltai.
  • Į gautą mišinį supilkite perkoštą skystį, pagardinkite druska, pipirais ir šlakeliu sojų padažo.
  • Mėsos kukulius tiekite su padažu ir mėgstamomis daržovėmis.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)