Morkos ir kokosai šioje sriuboje puikiai sutaria. Nors ir bemėsė, ji labai soti, be to, kvepia tolima Indija. Šios sriubos receptas iš mano „Gero maisto dienoraščio Žiemos knygos“.

O štai, ką apie sriubą mano šios knygos konsultantė-dietistė Toma Dvelytė: „Lęšiai yra vienas iš geriausių augalinių baltymų šaltinių, juose taip pat yra vitaminų, mineralų ir fitoelementų. Daugiausia turi folio rūgšties, tiamino, fosforo, mangano, geležies. Izoflavonas, esantis lęšiuose, stabdo vėžinių ląstelių susidarymą…“

Labai rekomenduoju išbandyti šią oranžinę skanuolę! Būtent jai, Žiemos dienoraščio sriubų kategorijoje skirčiau pirmąją vietą.

Reikės:

(6 porcijos)
500 g morkų
150 g raudonųjų lęšių
1,5 l daržovių sultinio
200 ml kokosų pieno
4 česnako skiltelių
1 šaukštelio kumino
0,5 šaukštelio aitriosios paprikos
0,5 šaukštelio ciberžolės
2 šaukštų kokosų aliejaus
jūros druskos pagal skonį
kokosų griežinėlių apibarstyti

Gaminimas:

Išvirkite lęšius. Tai galite padaryti iš anksto. Lęšius kiaurasamtyje nuplaukite, įdėkite į puodą, užpilkite 2 kartus didesniu kiekiu vandens, kad visiškai apsemtų, įberkite žiupsnelį druskos ir statykite virti. Raudonieji lęšiai išverda greičiausiai iš visų lęšių, po 15 minučių jie jau bus visiškai suvirę, būtent tokie labiausiai tiks sriubai.

Morkas nuskuskite ir supjaustykite kubeliais. Puode, kuriame virsite sriubą, ištirpinkite kokosų aliejų, jame pakepinkite supjaustytas morkas su kapotais česnakais ir maltais prieskoniais. Užpilkite sultiniu ir virkite ant mažos ugnies apie 15 minučių, kol morkos visai suminkštės. Į puodą suberkite virtus lęšius, supilkite kokosų pieną, užvirkite ir nukelkite puodą nuo ugnies.

Sriubos ruošinį sutrinkite elektriniu trintuvu. Gautą tirštą sriubą dar kartą užvirkite, pilstykite į lėkštes, apibarstykite kokosų riekelėmis ir neškite į stalą.
Nesušalkit!