10 vaflių prireiks:

200 g varškės
100 ml kefyro
3 kiaušinių
40 g ghee sviesto
160 g viso grūdo speltos miltų (galima pakeisti kvietiniais)
20 g avižų miltų (galima pakeisti kvietiniais ar grikių)
1 v. š. kepimo miltelių
1 v. š. sodos
1 v. š. agavų sirupo (galima pakeisti cukrumi ir įdėti daugiau, jei norit saldžių vaflių)

Gaminimas:

1. Varškę išsukame su sirupu ir kiaušiniais.
2. Dedame pašildytą sviestą, kefyrą ir išmaišome iki vientisos masės.
3. Kitame inde sumaišome miltus, kepimo miltelius ir sodą. Jeigu yra galimybė – persijokite.
4. Po truputį miltus beriame į skystąją masę ir maišome, kol išeis labai klampi tešla.
5. Paliekame pailsėti 15 min.
6. Tuo metu pasiruošiame vaflinę. Ją galima išpurkšti riebalais, bet tai nėra būtina. Dedame po 2 v. š. tešlos ir kepame.

Keturios variacijos, su kuo valgyti vaflius:

1. Vytintas kumpis, virti putpelių kiaušiniai, garstyčios, gražgarstės.
2. Ožkos sūris, datulės, graikiški riešutai (vietoj datulių skanu ir džiovintos spanguolės).
3. Špinatai, pomidorai, ančiuviai, kepintos moliūgų sėklos.
4. Ožkos sūrio užtepėlė (tiks ir „Philadelphia“), saulėje džiovinti pomidorai, bazilikai, kanapių sėklos, tirštas balzamiko padažas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)