Savaitgalio mugėje – nuo austrių iki ekologiškų gėrybių iš Lietuvos kaimo ir keksiukų šunims

 (2)
Jau šį savaitgalį, balandžio 22–23 d., menų fabrike „Loftas“ vyksianti didžiausia pavasarinė dizaino mugė „Uptown Market: We Love Spring“ pradžiugins ne tik mados gerbėjus, bet ir maisto gurmanus. Po mugės stogu tilps ir visą dieną truksiantys ilgieji savaitgalio pietūs, ir gurmaniškas maisto turgelis, kuriame bus galima rasti ir ekologiškų gėrybių iš Lietuvos kaimo, ir gardėsių iš Italijos, ir netgi skanumynų keturkojams draugams!
© Organizatorių nuotr.

Erdvioje „Lofto“ kiemo terasoje jau šį savaitgalį įsikurs „Uptown Market“ lauko restoranas, kuriame lankytojai visą dieną ras gardžiausių pietų pasiūlymų, rašoma pranešime spaudai.

Drama Burger“ kvies numalšinti alkį mėgaujantis gardžiais mėsainiais. Savo burgeriams jie kepa ypatingas brioche bandeles, patys marinuoja daržoves ir maišo padažus, šviežiai mala mėsą ir kepa ją ant žarijų, derina įvairius skonius – tam, kad burgeryje atsiskleistų kuo daugiau dramos: skonio, atradimų ir nuotykių.

Mugės terasoje lankytojai ras ir „Poffertjes“ – skaniausių tradicinių olandiškų blynelių kepėjus Lietuvoje. Taip pat įžūliai gardų meksikietišką maistą ant ratų „Peligroso“ ir gastro barą „Elfa GastroBar“, kurie mugės lankytojams siūlys paragauti ant grilio keptų patiekalų. Išalkusius pradžiugins ir išskirtinių prekių parduotuvė visai šeimai „Assorti“ – ji kvies paragauti šviežių austrių.

Savaitgalio mugėje – nuo austrių iki ekologiškų gėrybių iš Lietuvos kaimo ir keksiukų šunims
© Organizatorių nuotr.

Bijantys šio savaitgalio orų prognozės gali liautis nerimavę – maisto zona terasoje bus po stogu ir šildoma. Pietauti lankytojai bus kviečiami ir mugės poilsio zonoje, antrame „Lofto“ aukšte.

Pasisotinę mugėje, gardumynų lankytojai galės parsinešti ir namo. Mugėje jie ras mini turgelį, kuriame visi produktai gaminami rankomis, ekologiškai ir su meile.

Savaitgalio mugėje – nuo austrių iki ekologiškų gėrybių iš Lietuvos kaimo ir keksiukų šunims
© Organizatorių nuotr.

Vieni tokių gamintojų – „Laimingi sūriai“, kurie, kaip sako, verda ne sūrį, o mažus gyvenimo džiaugsmo gabalėlius iš avių ir karvių pieno. Ekologiškų gėrybių iš Lietuvos kaimo siūlys paragauti ir „Genutės uogainės“. Tai šeimos ūkyje gaminama įvairi produkciją iš šviežių, pačių ekologiškai užaugintų uogų – uogienės, džiovinti uogų ir medaus kramtukai, džiovintos daržovės, gardžios tyrės, sirupai ir sultys, tokios, kaip močiutės mus visus mokė. Ūkyje užauginta ekologiška produkcija perdirbta rankomis pasižymi išskirtiniu aromatu, skoniu ir kvapu.

Mugėje savo rankų darbo pesto pažadais prekiaus ir „Jeo Pesto“ – tai Vilniuje gyvenančio italo Angelo Labbate šeimos verslas. Pradėjęs nuo klasikinio pesto padažo, pagaminto pagal savo mamos receptą, šiandien jis jau turi keturias šio padažo versijas – klasikinį, su aštriaisiais pipirais su lietuviškomis kanapėmis ir veganišką versiją.

Savaitgalio mugėje – nuo austrių iki ekologiškų gėrybių iš Lietuvos kaimo ir keksiukų šunims
© Organizatorių nuotr.

Kraftinio sidro ir kalvadoso bus galima rasti „Sarkozy“ stende, aromatingų kavos pupelių ant „Strange Love“ prekystalio, rankų darbo, ekologiško, rūšinio, premium klasės šokolado siūlys įsigyti „La Naya“, o ištroškusius atgaivins „fritzcola“.

Mugėje bus galima rasti skanumynų ir keturkojams draugams – „Woofcake“ yra pirmoji kepyklėlė šunims Lietuvoje, kuri siūlo tortukus, pyragėlius, sausainiukus, keksiukus, ledus ir kitus eksliuzyvinius skanėstus šunims.

Savaitgalio mugėje – nuo austrių iki ekologiškų gėrybių iš Lietuvos kaimo ir keksiukų šunims
© Organizatorių nuotr.

Renginys nemokamas ir abi mugės dienas lankytojų lauks nuo 12 val.

Daugiau informacijos: www.menufabrikas.lt/uptownmarket

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Gardžios naujienos

Kur pavalgyti?

A. Užkalnis kariuomenėje: pasodino į tanką, maitino valgykloje (290)

Iš visų darbų, kuriuos dirbu – rašymo portale DELFI, knygų, žurnalo leidybos, paskaitų ir susitikimų visiems mano skaitytojams įdomiausia yra ne tai. Maistas ir jo vertinimas yra tema numeris vienas, kur benuvažiuočiau, su kuo bekalbėčiau. Papasakok, kaip valgai restoranuose, pasakyk, ar tikrai už dyką, ir kur tau skaniausi kebabai.

Vilniuje duris atvėrė nauja vieta: supras tik gimę 90-aisiais (156)

Jeigu esate 90-ųjų vaikas, ketvirtadienį duris atvėrusi nauja vieta Vilniuje jums tikrai suvirpins širdį. Pusryčių bare „Pienas ne vienas“ nerasite plataus meniu su populiariais miestiečių pamėgtais patiekalais – jums bus pasiūlytas tik dubenėlis dribsnių su pienu. Tačiau neskubėkite juoktis – apsilankyti čia tikrai verta.

Savaitgalio mugėje – nuo austrių iki ekologiškų gėrybių iš Lietuvos kaimo ir keksiukų šunims (2)

Jau šį savaitgalį, balandžio 22–23 d., menų fabrike „Loftas“ vyksianti didžiausia pavasarinė dizaino mugė „Uptown Market: We Love Spring“ pradžiugins ne tik mados gerbėjus, bet ir maisto gurmanus. Po mugės stogu tilps ir visą dieną truksiantys ilgieji savaitgalio pietūs, ir gurmaniškas maisto turgelis, kuriame bus galima rasti ir ekologiškų gėrybių iš Lietuvos kaimo, ir gardėsių iš Italijos, ir netgi skanumynų keturkojams draugams!

M. Pleskas apie restoraną, kuris milžiniškomis porcijomis bando įteisinti absurdiškas patiekalų kainas (144)

Niekas manęs neįtikins, kad geriausias metas važiuoti į lietuviškos jūros pakrantę yra vasara. Perpildyti paplūdimiai, nuo karščio pikti žmonės, klykiantys neprižiūrimi vaikai, kalnai šiukšlių ir nė vienos laisvos vietelės padoriose maitinimosi įstaigose.

Pietų pertrauka vyno bare: įspūdį paliko savotiškai įdomus aptarnavimas (18)

Senamiestyje įsikūręs vyno baras „TerraVino“ laukia ne tik smagiai nusiteikusių naktinėtojų. Ši vieta giriasi gera Viduržemio jūros virtuve ir kviečia dienos pietų. Apsilankiusi čia per „Vilnius Gastro 2017“ renginį susižavėjau jų gaminama namine duona ir gira, tad nutariau čia dar kartą apsilankyti ir per vieną savo pietų pertrauką.