Savaitgalio mugėje – nuo austrių iki ekologiškų gėrybių iš Lietuvos kaimo ir keksiukų šunims

 (2)
Jau šį savaitgalį, balandžio 22–23 d., menų fabrike „Loftas“ vyksianti didžiausia pavasarinė dizaino mugė „Uptown Market: We Love Spring“ pradžiugins ne tik mados gerbėjus, bet ir maisto gurmanus. Po mugės stogu tilps ir visą dieną truksiantys ilgieji savaitgalio pietūs, ir gurmaniškas maisto turgelis, kuriame bus galima rasti ir ekologiškų gėrybių iš Lietuvos kaimo, ir gardėsių iš Italijos, ir netgi skanumynų keturkojams draugams!
© Organizatorių nuotr.

Erdvioje „Lofto“ kiemo terasoje jau šį savaitgalį įsikurs „Uptown Market“ lauko restoranas, kuriame lankytojai visą dieną ras gardžiausių pietų pasiūlymų, rašoma pranešime spaudai.

Drama Burger“ kvies numalšinti alkį mėgaujantis gardžiais mėsainiais. Savo burgeriams jie kepa ypatingas brioche bandeles, patys marinuoja daržoves ir maišo padažus, šviežiai mala mėsą ir kepa ją ant žarijų, derina įvairius skonius – tam, kad burgeryje atsiskleistų kuo daugiau dramos: skonio, atradimų ir nuotykių.

Mugės terasoje lankytojai ras ir „Poffertjes“ – skaniausių tradicinių olandiškų blynelių kepėjus Lietuvoje. Taip pat įžūliai gardų meksikietišką maistą ant ratų „Peligroso“ ir gastro barą „Elfa GastroBar“, kurie mugės lankytojams siūlys paragauti ant grilio keptų patiekalų. Išalkusius pradžiugins ir išskirtinių prekių parduotuvė visai šeimai „Assorti“ – ji kvies paragauti šviežių austrių.

Savaitgalio mugėje – nuo austrių iki ekologiškų gėrybių iš Lietuvos kaimo ir keksiukų šunims
© Organizatorių nuotr.

Bijantys šio savaitgalio orų prognozės gali liautis nerimavę – maisto zona terasoje bus po stogu ir šildoma. Pietauti lankytojai bus kviečiami ir mugės poilsio zonoje, antrame „Lofto“ aukšte.

Pasisotinę mugėje, gardumynų lankytojai galės parsinešti ir namo. Mugėje jie ras mini turgelį, kuriame visi produktai gaminami rankomis, ekologiškai ir su meile.

Savaitgalio mugėje – nuo austrių iki ekologiškų gėrybių iš Lietuvos kaimo ir keksiukų šunims
© Organizatorių nuotr.

Vieni tokių gamintojų – „Laimingi sūriai“, kurie, kaip sako, verda ne sūrį, o mažus gyvenimo džiaugsmo gabalėlius iš avių ir karvių pieno. Ekologiškų gėrybių iš Lietuvos kaimo siūlys paragauti ir „Genutės uogainės“. Tai šeimos ūkyje gaminama įvairi produkciją iš šviežių, pačių ekologiškai užaugintų uogų – uogienės, džiovinti uogų ir medaus kramtukai, džiovintos daržovės, gardžios tyrės, sirupai ir sultys, tokios, kaip močiutės mus visus mokė. Ūkyje užauginta ekologiška produkcija perdirbta rankomis pasižymi išskirtiniu aromatu, skoniu ir kvapu.

Mugėje savo rankų darbo pesto pažadais prekiaus ir „Jeo Pesto“ – tai Vilniuje gyvenančio italo Angelo Labbate šeimos verslas. Pradėjęs nuo klasikinio pesto padažo, pagaminto pagal savo mamos receptą, šiandien jis jau turi keturias šio padažo versijas – klasikinį, su aštriaisiais pipirais su lietuviškomis kanapėmis ir veganišką versiją.

Savaitgalio mugėje – nuo austrių iki ekologiškų gėrybių iš Lietuvos kaimo ir keksiukų šunims
© Organizatorių nuotr.

Kraftinio sidro ir kalvadoso bus galima rasti „Sarkozy“ stende, aromatingų kavos pupelių ant „Strange Love“ prekystalio, rankų darbo, ekologiško, rūšinio, premium klasės šokolado siūlys įsigyti „La Naya“, o ištroškusius atgaivins „fritzcola“.

Mugėje bus galima rasti skanumynų ir keturkojams draugams – „Woofcake“ yra pirmoji kepyklėlė šunims Lietuvoje, kuri siūlo tortukus, pyragėlius, sausainiukus, keksiukus, ledus ir kitus eksliuzyvinius skanėstus šunims.

Savaitgalio mugėje – nuo austrių iki ekologiškų gėrybių iš Lietuvos kaimo ir keksiukų šunims
© Organizatorių nuotr.

Renginys nemokamas ir abi mugės dienas lankytojų lauks nuo 12 val.

Daugiau informacijos: www.menufabrikas.lt/uptownmarket

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 

Kur pavalgyti?

A. Užkalnį vaflių restorane nustebino trys dalykai (106)

Gilion praeitin nuėjo tie laikai, kai lietuviai pradėjo ginčytis apie tai, ką galima vadinti restoranu ir ko ne. Berods viskas prasidėjo prieš gerą dvidešimtmetį, kai Artūras Zuokas atidarė McDonald’s sostinėje ir ši greito maisto vieta buvo pavadinta restoranu, ir nebuvo galo ir krašto lietuvių pykčiui, pirmiausia, sakė jie, užsienyje miestų centruose nebūna greito maisto restoranų, jie turi būti šiukšlynuose ir pakraščiuose (ne visai tiesa, bet ką čia ginčysies), antra, kodėl uždarė saldainių parduotuvę „Svajonė“, kuri daug kam kėlė nepamatuotus vaikystės prisiminimus apie neskanias bombonkes, ir, pagaliau, na, argi čia restoranas.

Palangoje – maisto ir meno renesansas: duris atvėrė restoranas „Dublis“ (5)

Palangoje daugėja aukštos klasės restoranų – šį savaitgalį kurorto centre, Vytauto gatvėje duris atvėrė „Dublis“. Iki šiol tik Vilniuje veikęs restoranas, dvejus metus iš eilės įtrauktas į geriausiųjų šalies restoranų sąrašą, debiutuodamas Palangoje pristatė unikalią koncepciją, kurioje suliejo išskirtinį maistą, meną ir kiną.

A. Užkalniui kepto šuniuko vietnamiečiai nepasiūlė (131)

Jeigu Vilniui dar kažko stigo (žinau, šiuo metu stinga oro uosto, bet tas dalykas amžinai nesitęs), tai daugiau egzotinių restoranų iš tokių šalių, kurios nėra pačios populiariausios pasaulyje.

Tailande turistai ir vietiniai atrado krokodilieną (8)

Pastaruosius 20 metų šis vyras raudonais drabužiais žaidžia su krokodilus ir stebina turistus Tailande. Rankines iš krokodilo odos nešioja daugelis aukštos socialinės padėties moterų, jų vyrai avi stilingus krokodilo odos batus. O pastaraisiais metais tailandiečiai ir turistai atrado krokodilo mėsos skonį. Visi tiki, kad krokodilo mėsa naudinga sveikatai.

A. Užkalnis rado restoraną tokioje keistoje vietoje, kur anksčiau net žmonės negyveno (123)

Aš jums galiu pažadėti, kad jūs net neįsivaizduojate, kur yra Jonažolių gatvė Vilniuje. Nebent jūs gyvenate Jonažolių gatvėje. Tai yra tokios vietos, apie kurias aš anksčiau žinojau tik tiek, kad ten būdavo šiltnamiai. Arba kažkur netoliese.