Savaitgalio mugėje – nuo austrių iki ekologiškų gėrybių iš Lietuvos kaimo ir keksiukų šunims

 (2)
Jau šį savaitgalį, balandžio 22–23 d., menų fabrike „Loftas“ vyksianti didžiausia pavasarinė dizaino mugė „Uptown Market: We Love Spring“ pradžiugins ne tik mados gerbėjus, bet ir maisto gurmanus. Po mugės stogu tilps ir visą dieną truksiantys ilgieji savaitgalio pietūs, ir gurmaniškas maisto turgelis, kuriame bus galima rasti ir ekologiškų gėrybių iš Lietuvos kaimo, ir gardėsių iš Italijos, ir netgi skanumynų keturkojams draugams!
© Organizatorių nuotr.

Erdvioje „Lofto“ kiemo terasoje jau šį savaitgalį įsikurs „Uptown Market“ lauko restoranas, kuriame lankytojai visą dieną ras gardžiausių pietų pasiūlymų, rašoma pranešime spaudai.

Drama Burger“ kvies numalšinti alkį mėgaujantis gardžiais mėsainiais. Savo burgeriams jie kepa ypatingas brioche bandeles, patys marinuoja daržoves ir maišo padažus, šviežiai mala mėsą ir kepa ją ant žarijų, derina įvairius skonius – tam, kad burgeryje atsiskleistų kuo daugiau dramos: skonio, atradimų ir nuotykių.

Mugės terasoje lankytojai ras ir „Poffertjes“ – skaniausių tradicinių olandiškų blynelių kepėjus Lietuvoje. Taip pat įžūliai gardų meksikietišką maistą ant ratų „Peligroso“ ir gastro barą „Elfa GastroBar“, kurie mugės lankytojams siūlys paragauti ant grilio keptų patiekalų. Išalkusius pradžiugins ir išskirtinių prekių parduotuvė visai šeimai „Assorti“ – ji kvies paragauti šviežių austrių.

Savaitgalio mugėje – nuo austrių iki ekologiškų gėrybių iš Lietuvos kaimo ir keksiukų šunims
© Organizatorių nuotr.

Bijantys šio savaitgalio orų prognozės gali liautis nerimavę – maisto zona terasoje bus po stogu ir šildoma. Pietauti lankytojai bus kviečiami ir mugės poilsio zonoje, antrame „Lofto“ aukšte.

Pasisotinę mugėje, gardumynų lankytojai galės parsinešti ir namo. Mugėje jie ras mini turgelį, kuriame visi produktai gaminami rankomis, ekologiškai ir su meile.

Savaitgalio mugėje – nuo austrių iki ekologiškų gėrybių iš Lietuvos kaimo ir keksiukų šunims
© Organizatorių nuotr.

Vieni tokių gamintojų – „Laimingi sūriai“, kurie, kaip sako, verda ne sūrį, o mažus gyvenimo džiaugsmo gabalėlius iš avių ir karvių pieno. Ekologiškų gėrybių iš Lietuvos kaimo siūlys paragauti ir „Genutės uogainės“. Tai šeimos ūkyje gaminama įvairi produkciją iš šviežių, pačių ekologiškai užaugintų uogų – uogienės, džiovinti uogų ir medaus kramtukai, džiovintos daržovės, gardžios tyrės, sirupai ir sultys, tokios, kaip močiutės mus visus mokė. Ūkyje užauginta ekologiška produkcija perdirbta rankomis pasižymi išskirtiniu aromatu, skoniu ir kvapu.

Mugėje savo rankų darbo pesto pažadais prekiaus ir „Jeo Pesto“ – tai Vilniuje gyvenančio italo Angelo Labbate šeimos verslas. Pradėjęs nuo klasikinio pesto padažo, pagaminto pagal savo mamos receptą, šiandien jis jau turi keturias šio padažo versijas – klasikinį, su aštriaisiais pipirais su lietuviškomis kanapėmis ir veganišką versiją.

Savaitgalio mugėje – nuo austrių iki ekologiškų gėrybių iš Lietuvos kaimo ir keksiukų šunims
© Organizatorių nuotr.

Kraftinio sidro ir kalvadoso bus galima rasti „Sarkozy“ stende, aromatingų kavos pupelių ant „Strange Love“ prekystalio, rankų darbo, ekologiško, rūšinio, premium klasės šokolado siūlys įsigyti „La Naya“, o ištroškusius atgaivins „fritzcola“.

Mugėje bus galima rasti skanumynų ir keturkojams draugams – „Woofcake“ yra pirmoji kepyklėlė šunims Lietuvoje, kuri siūlo tortukus, pyragėlius, sausainiukus, keksiukus, ledus ir kitus eksliuzyvinius skanėstus šunims.

Savaitgalio mugėje – nuo austrių iki ekologiškų gėrybių iš Lietuvos kaimo ir keksiukų šunims
© Organizatorių nuotr.

Renginys nemokamas ir abi mugės dienas lankytojų lauks nuo 12 val.

Daugiau informacijos: www.menufabrikas.lt/uptownmarket

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Gardžios naujienos

Kur pavalgyti?

Kijeve apsilankę lietuviai pasijuto tarsi ponai (91)

Kijeve dvi savaites viešėję lietuviai turėjo galimybę gerai pažinti visą Ukrainos virtuvę ir neslepia nuostabos, kad kainos restoranuose privertė stebėtis ir jaustis oriai, tarsi jie būtų tikri ponai, neskaičiuojantys pinigų.

Pietų pertrauka biurų pastate: viskas prasidėjo nuo iššūkio, kur palikti automobilį (16)

Pastaruoju metu vis daugiau įvairių maitinimo įstaigų stengiasi glaustis arčiau biurų, kad būtų galima pamaitinti kuo daugiau alkstančių jų darbuotojų. Taigi nutariau išbandyti viename tokių biurų pastatų tolėliau nuo miesto centro įsikūrusį restoraną „Untold“.

M. Pleskas apie „geriausių“ šonkauliukų vietą Vilniuje: gal jau verta pagalvoti apie užsidarymą (105)

Esu pasmerktas visą gyvenimą ieškoti skaniausių šonkaulių, skaniausių burgerių, skaniausio kepsnio ir kitų nuodėmingų patiekalų, pareikalaujančių gyvulėlių žudymo. Nors mėsos stengiuosi valgyti kuo mažiau, bet juk taip skanu. Atsisakyti sultingai iškeptos šonkaulių juostos? Niekaip negalėčiau.

Pietų pertrauka toli nuo Vilniaus: čia tikėjausi papietauti tikrai pigiau (25)

Jau daugiau nei trejus metus laikydamasi auksinės savo taisyklės – kasdien pietauti vis skirtingose vietose aplankiau daugybę įdomių vietų, ir ne tik Vilniuje. Šįkart pasidalinsiu atsiliepimais apie Klaipėdoje įsikūrusį restoraną „Tonas“, kurį dar prieš išvažiuojant į Lietuvos pajūrį man rekomendavo draugai.

A.Užkalnis paslaptingiausiame šalies restorane: dabar čia daugiau Lietuvos (173)

Kurortas IDW Esperanza Resort visada buvo ypatinga vieta, su dideliu mistikos prieskoniu: iš Kanados kedro rastų suręsti pastatai prie Ungurio ežero už Trakų, teritorija aptverta ir į vidų patenkantys viešbučio arba renginių svečiai, arba tie, kas užsisako staliuką.