Lietuvoje atliktų faktinės mitybos tyrimų duomenimis, šalies gyventojai vartoja nepakankamai šviežių vaisių ir uogų – jų suvartojimo kiekis sumažėjo nuo 173 iki 86,06 g per dieną.

IKI kepyklų vadovė Nijolia Juchnevič sako, kad geros kokybės uogos dažniausiai būna sausos, geros formos ir sodrios spalvos. Tuo tarpu pernokusios uogos būna labai minkštos, vandeningos ir raukšlėtos.

„Perkant geriausia tokių uogų nesirinkti, nes jos nėra kokybiškos ir netinka desertų gardinimui. IKI konditeriniams gaminiams naudojame stropiai perrinktas uogas, kurios daugiausia naudojamos tortų puošyboje, gaminant įvairius kremus ir įdarus bandelėms. Iš uogų taip pat verdame želė ir putėsius. Pastebėjome, kad pirkėjai labiausiai mėgsta braškes, avietes, šilauoges ir vyšnias, kurios yra puikūs ingredientai desertų receptams“, – pasakoja N, Juchnevič.

Gurmaniški uogų ledai

Figa – saldus, sultingas ir kaloringas vaisius. Joje yra daugiau nei 40 proc. cukraus, todėl ji puikiai tinka skanėstų gamybai. Nors figa dažnai tituluojama „energijos bomba“, tačiau taip pat ji praturtinta baltymais, vitaminais A, B ir C, turi daug kalcio ir magnio. Lietuviško miško gėrybė – gervuogė taip pat turi galybę naudingų medžiagų ir yra visiškai nekaloringa, todėl idealiai dera kartu su figomis. IKI kepyklų vadovė Nijolia Juchnevič dalijasi neįprastu – figų, gervuogių ir kokoso ledų – receptu.

Jums reikės:

10 šviežių figų
6 v. š. vandens
1/3 puodelio smulkinto kokoso
2/3 puodelio šviežių gervuogių
½ puodelio medaus (veganai naudoja agavos nekatarą)
½ puodelio citrinos sulčių
Citrinos drožlių
Šviežio imbiero
2 puodelių kokoso pieno
Šlakelio citrininio balzamo

Gaminimas:

Figas supjaustykite į aštuonias dalis. Įdėkite jas į puodą, įpilkite vandens, citrinos drožlių, smulkinto kokoso ir imbiero.

Viską išmaišykite ir virkite maždaug 10 minučių, kol figos taps švelnios. Į puodą dėkite medų arba agavos nektarą ir maždaug pusę turimų gervuogių.

Viską virkite dar apie 15 – 20 minučių. Išvirus atvėsinkite gautą masę iki kambario temperatūros. Vėliau masę gražiai sumaišykite su kokosu pienu ir citrinų sultimis. Vėl palikite atvėsti šaldytuve ir tik po gero pusvalandžio sudėkite į ledų gaminimo aparatą maždaug 25 minutėms.

Pagamintus ledus patiekite su šviežiomis gervuogėmis ir šlakeliu citrininio balzamo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)