Per porą savaičių, praleistų merginos namuose Lazdijų rajone, Seirijuose, šuo pasikeitė neatpažįstamai. Nors iš pradžių jis buvo labai išsigandęs, vėliau įsidrąsino ir priprato prie naujų šeimininkų.

„Negalėjau žiūrėti, kaip tas vargšas šuo kenčia ir klajoja po Alytų niekam nereikalingas“, - sakė Erika, ne tik sujaudinta socialiniame tinkle platintų šuns nuotraukų, bet ir nusprendusi jam padėti.

„Iš prigimties esu jautri. Labai gailiu benamių gyvūnų. Taip ir dabar, pamačiusi, kad žmonės dalinasi Alytuje besiblaškančio šuns nuotraukomis, panorau jį surasti ir priglausti“, - pasakojo aštuoniolikmetė E. Stepulevičiūtė, kurios neišgąsdino tai, kad šuo apšepęs, kudlotas, gauruotas, susivėlęs, purvinas.

Seirijiškė pati važiavo į Alytų ieškoti pasiklydusio šuns, socialiniame tinkle kreipėsi į tuos, kurie buvo pasidalinę šuns nuotraukomis.
Šuo

„Galiausiai šunį prie Alytaus kolegijos rado viena mergina, o kita su savo draugėmis atvežė jį man į namus“, - žmonių gerumu ir pagalba džiaugėsi E. Stepulevičiūtė.

Surastą šunį ji nuvežė pas veterinarą, kur jam buvo atliktas bendras kraujo tyrimas.

„Veterinaras pasakė, kad šuo sveikas, bet labai neprižiūrėtas. Pupis buvo apkirptas, nublusintas, pašertas. Dabar jis judrus, išdykęs, draugiškas. Jis dar jaunas – 8 mėnesių amžiaus“, - pasakojo E. Stepulevičiūtė.

Pupis, taip mergina pavadino iš Alytaus atsivežtą nelaimėlį, – jau trečiasis Erikos priglaustas keturkojis.

Prieš tai vieną šunį mergina paėmė iš gyvūnų prieglaudos, kitą nusprendė auginti sužinojusi, kad šeimininkai jį ruošiasi išvežti į prieglaudą.

„Nuare“ lankiausi vieną kartą. Daugiau ten važiuoti nebegalėčiau. Negaliu žiūrėti į paliktus gyvūnus, kurie negali patys savimi pasirūpinti“, - kalbėjo gyvūnus gelbstinti aštuoniolikmetė.