Jie taip pat gali sirgti užkrečiamosiomis ligomis, kurioms kelią užkirstų stipresnis imunitetas. Svarbiausia – gero ėdalo, fizinio aktyvumo ir, jei reikia, papildų pusiausvyra.

Tinkama mityba

Ieškodami pašaro augintiniui atidžiai išanalizuokite etiketę. Rinkitės arba kokybišką sausą maistą, arba natūralų šėrimą (RAW arba BARF). Ekonominės klasės ėdalai nepadės palaikyti optimalios šuns būklės.

Pakankamai vandens

Susirgus greičiausiai iš kiekvieno gydytojo išgirsite patarimą gerti kuo daugiau skysčių. Tai aktualu ir šunims. Pakankamas švaraus vandens kiekis padės palaikyti gerą imunitetą ir bendrą sveikatą. Tegul šuns dubenėlyje nuolat būna kasdien keičiamo vandens.

Fiziniai pratimai

Energinga veikla padeda stiprinti fizinę sveikatą, mažina stresą ir nerimą, o juk lėtinis stresas gali būti svarbus veiksnys imunitetui. Mankšta gali pagelbėti mažinant šuns nerimą.

Jei neseniai įsigijote šunį, jis gali kentėti nuo streso pasikeitus aplinkai ar ankstesnės skaudžios patirties. Pasistenkite kuo daugiau sužinoti apie augintinio istoriją, kad galėtumėte imtis tinkamų priemonių. Tegul blogas oras neatgraso nuo veiklos – kai kuriuos pratimus galima atlikti ir patalpose.

Vitaminai ir papildai

Šunims su prastu imunitetu gali tekti duoti papildų. Dažniausiai tokiu reikalu pasirenkami vitaminai A, C, E, natūralios žolelės.

Kasmet tikrinkite šuns sveikatą

Šunims kaip ir žmonėms kasmet būtina tikrinti sveikatą. Šiuo tikslu šunį reikia gabenti pas veterinarą išsamiai apžiūrai.

Laiku skiepykite šunis

Skiepai – tinkama apsauga. Jie parenkami priklausomai nuo to, kur gyvenate ir ką veikiate su šunimi. Pvz., jei dažnai keliaujate po parodas, naudinga skiepytis nuo „šunidžių kosulio“.

Prevencija

Laikykitės švaros. Po darbo su šunimi ar susitikimo su kitais gyvūnais plaukite rankas. Tai sumažins mikrobų plitimo galimybę.