VšĮ „SOS gyvūnų“ veikla kažkada prasidėjo nuo globos savo namuose, nuo entuziastų, kuriuos galėjai suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų, o dabar, po aštuonerių metų darbo, galime pasidžiaugti ne vien turėdami savo prieglaudą, darnią komandą ir būrį ištikimų pagalbininkų... Mes turime dar ir viziją! Ir kasmet vis po detalę, po gabalėlį ją įgyvendiname.


Jums labai dėkingi Goustas, Kacia Pacia, Pūkelis ir daugybė kitų savo namučius jau turinčių katinukų!

Šiuo metu VšĮ „SOS gyvūnai“ – tai viena didžiausių Lietuvoje ne pelno siekianti benamių gyvūnų gelbėjimo organizacija. Organizacijos veikla vykdoma privačių ir fizinių rėmėjų dėka ir naudojant GPM 2 proc. Nuo 2008 m., įsikūrimo metų, išgelbėta tūkstančiai beglobių gyvūnų, už suaukotus pinigus organizacija įsigijo nuosavą žemės sklypą Vilniuje, pastatė ES reikalavimus atitinkančią prieglaudą bei 4 mažesnius vagonėlius gyvūnų laikymui, teritorijoje aptvėrė didžiulius voljerus su apšiltintais nameliais lauko šunims, įsirengė elektros pastotę, vandens gręžinį, pastatė nediduką filialą šalia Vilniaus „Akropolio“. Prieglauda nuolat globoja apie 70 šunų ir apie 60 kačių, pas mus ne kartą „viešėjo” ir graužikai, ir šeškai, ir net paukščiukai ar vėžliukai. Atvyksta beglobiai gyvūnai ne vien iš Vilniaus ir apylinkių, bet ir iš kitų miestų, stengiamės visiems suteikti viltį ir šansą būti pastebėtiems. Tad ar galime sustoti, kai kasdien vis daugiau pranešimų apie į gatvę išmestus naminius augintinius? Tikrai ne, todėl dienos šviesą išvydo „SOS apartamentų” projektas.


Jums labai dėkingi Sjuzė, Vilis, Uoga ir daugybė kitų savo namučius jau turinčių šuniukų!

„SOS apartamentai“ – nauji namai beglobiams gyvūnams

„SOS apartamentai“ – tai naujas šiuolaikiškas prieglaudos statinys, kuriame prieglobstį ras apie 50 mūsų globotinių. Pastatas bus suskirstytas į 10 atskirų patalpų su lauko voljerais, taigi, gyvūnai ne tik turės jaukius ir šiltus kambariukus poilsiui, bet ir galės bet kada išeiti į lauką. Prieglaudos pastate numatytas grindinis šildymas ir kokybiška rekuperacinė vėdinimo sistema, o lengvai prižiūrimos patalpos sutaupys daug brangaus laiko savanoriams: grindys bus išklotos plytelėmis, įrengti nuotekų šalinimo kanalai. Statybos prasideda rugsėjo mėnesį, tad šių metų gruodžio mėnesį tikimės atverti naujos prieglaudos duris.

„SOS apartamentų“ nauda

Nepaisant prieglaudų ir pavienių globėjų darbo, visuomenės švietimo ir vykdomų sterilizacijos akcijų, beglobių gyvūnų, deja, nemažėja. „SOS apartamentai” beglobiams gyvūnams bus tiltas tarp gyvenimo gatvėje ir naujų namų. Čia jie bus gydomi, vakcinuojami, socializuojami bei sterilizuojami, čia jie lauks apsilankančių būsimųjų šeimininkų, kad kartu su jais galėtų keliauti į naujus namus. Be to, į „SOS gyvūnų“ prieglaudą atkeliauja ne vienas šeimininkams nebereikalingas garbingo amžiaus, pasiligojęs šuo ar katė, todėl labai svarbu užtikrinti tinkamas jų laikymo sąlygas, suteikti galimybę „gyvenimo žiemą“ pasitikti patogiai ir šiltai.

Kaip galite prisidėti?

Rimtam projektui – rimtos sąmatos. „SOS apartamentų“ pirmojo etapo sąmata siekia 47 tūkst. eurų. Preliminariais paskaičiavimais, visi „SOS apartamentai“ organizacijai gali kainuoti apie 57 tūkst. eurų. Komercinei įmonei tai gal būtų ir ne tokie dideli pinigai, bet mes - viešoji įstaiga, ir mūsų veikla tikrai neneša pelno... Todėl kiekvienas, kas turi galimybę prisidėti, tikrai laukiamas. Būdų, kaip galite paremti, yra išties daug – paskirti 2 proc. GPM, paremti finansiškai, paaukoti statybinių medžiagų, prisidėti idėjomis, fiziniu darbu, o gal net tapti oficialiu rėmėju ir socialiai atsakingu verslininku. Nesvarbu, kokiu būdu, bet visi, prisijungę prie šio projekto įgyvendinimo, jau netolimoje ateityje atvykę į prieglaudą galės savo akimis pasigrožėti bendru rezultatu – „SOS apartamentais“ – ir pasidžiaugti ir patys kažkuria dalimi, mažyte ar didele, prisidėję prie naujų namų beglobiams gyvūnams statybos.

Kviečiame prisidėti:

1. Finansine parama: VšĮ „SOS gyvūnai“, įmonės kodas 301536872, bankas „Swedbank” AB, sąskaitos nr. LT837300010106209100, SWIFT/BIC kodas: HABALT22
2. Statybinėmis medžiagomis ar kitais būdais: info@sos–gyvunai.lt, tel. +370 600 39525

Daugiau informacijos rasite „SOS gyvūnų“ tinklapyje