Nežinia kaip Safira įstrigo viduryje 61 metro aukščio skardžio, nutolusi 1,6 kilometro nuo namų. Ieškodamas kalytės aplinkinėse teritorijoje, šeimininkas išgirdo pagalbos šaukiantį lojimą. Laimei, kalytės kritimą sustabdė nedidelis lygus plotas, kuriame buvo augalų, tačiau ji pati niekaip negalėjo iš ten išsilaisvinti. Nuo tada, kai pradingo, toje vietoje Safira praleido 3 dienas be maisto ir vandens.

Jos šeimininkas suskubo susisiekti su vietiniais ugniagesiais. Iš pradžių jis nuogąstavo, jog gelbėtojams jo prašymas pasirodys nevertas pastangų, tačiau šie kaipmat sutiko padėti.

Netrukus jie kopė skardžiu ir gelbėjo kalytės gyvybę.

„Ši gelbėjimo misija nebuvo lengva. Tai buvo aukštas skardis – turėjome nusileisti 25 metrus, kad galėtume pasiekti gyvūną", – „The Dodo“ sakė kalytę gelbėjęs ugniagesys Luis Fernando.

Safira džiaugėsi išvydusi gelbėtojus. Net ir išsekusi kalytė vis tiek vizgino uodegą. Skardžio viršuje laukė sunerimęs šeimininkas, kurį išgelbėta kalytė tuoj pat išbučiavo. Iš tiesų, bučinius ji dalino visiems savo gelbėtojams.

Šeimininkas jaudinosi, jog pagalba gali atvykti per vėlai arba gelbėtojams pasirodys pernelyg pavojinga kopti skardžiu, tačiau gelbėtojai tikino, jog padėti gyvūnui jiems buvo smagu.

„Tai ne pirmas kartas, kai šiame regione gelbėjame gyvūnus. Tai visuomet verta mūsų laiko. Džiaugiamės, kad šeimininkas neprarado vilties susigrąžinti kalytę ir susisiekė su mumis. Džiaugiamės galėję padėti“, – teigė L. Fernando.