Visgi nesėkmingosios atakos metu rungtynių arbitrai užfiksavo „Lakers“ pražangą, todėl J. Valančiūnui po trumpo atokvėpio teko stoti mesti baudų. Tikslą pasiekė tik vienas iš metimų, o juos atliekant mačo komentatoriai pastebėjo, kad lietuvis kenčia didelį skausmą. Po šio epizodo aukštaūgis ilgam sėdo ant suolo ir „Raptors“ aprangą rungtynių metu greičiausiai apsivilks tik po Naujųjų.

Tačiau Jonas nėra pirmasis lietuvis, kuriam mesti baudas teko netrukus po skausmingo kontakto su varžovu. Pirmą sykį tai nutiko beveik prieš dešimtmetį – 2006-ųjų vasario 26-ąją. Tąsyk nukentėjo kitas NBA žaidęs aukštaūgis iš Lietuvos Žydrūnas Ilgauskas.

Pačioje rungtynių su Deitroito „Pistons“ pradžioje Klivlando „Cavaliers“ vidurio puolėją šiurkščia ir nesportine pražanga sustabdė varžovų aukštaūgis Rasheedas Wallace'as. Incidento metu lietuviui buvo prakirsta galva, pasipylė kraujas. Jį trumpai pristabdžius lietuvis stojo mesti baudų, o tai atlikęs buvo išlydėtas į rūbinę, kur žaizdą medikai jam susiuvo penkiomis siūlėmis.

„Manau, kad Rasheedas buvo suirzęs, kadangi prieš tai aš jam pataikiau alkūne, o vėliau jis man atsakė tuo pačiu. Mano smūgis nebuvo tyčinis. Jo smūgis? Aš dar nemačiau pakartojimo“, – po mačo tąsyk kalbėjo Ž. Ilgauskas, su susiųsta galva sugebėjęs pelnyti 15 taškų.

Epizodo video:

J. Valančiūno trauma:

J. Valančiūno baudos metimus į „Lakers“ krepšį galite pasižiūrėti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)