Sausio 3-iąją oficialiai su Naujojo Orleano komandos vadovais rankomis sukirtęs D. Motiejūnas pirmą kartą po daugiau nei 8 mėnesių pertraukos ant NBA parketo išbėgo prieš porą dienų.

Akistatoje su „Celtics“ 213 cm ūgio lietuvis surinko 11 taškų (4/5 met., 1/1 trit., 2/4 baud.), atkovojo 5 ir perėmė 1 kamuolį bei atliko 4 rezultatyvius perdavimus nepadarydamas nė vienos klaidos. Tiesa, tai „pelikanų“ nuo nesėkmės neišgelbėjo (108:117).

Po rungtynių vyriausiasis „Pelicans“ treneris Alvinas Gentry prisipažino, jog planavo 26-erių Donatą aikštėje laikyti daug trumpiau, tačiau aukštaūgis savo puikiu žaidimu įtikino strategą pakoreguoti savo išankstinius planus.

„Jis nežaidė aštuonis mėnesius, todėl pasirodė tikrai gerai. Buvo matomas baudos aikštelėje ir ties tritaškiu. Jam dar reikia laiko sugrįžti į tą seną žaidimo lygį. D. Motiejūnas labai sumanus žaidėjas, ypač aukštas jo krepšinio supratimo lygis. Jis mums bus tikrai naudingas“, – neabejojo strategas.

Nemenką įspūdį aukštaūgis paliko ir ryškiausiai komandos žvaigždei Anthony Davisui bei taip pat ir žurnalistams – jau minėtasis S. Kushneris neabejoja, kad D-Mo prisijungimas bus puiki paspirtis didelių tikslų prieš sezoną nekėlusiai „Pelicans“ pabandyti pakovoti dėl vietos atkrintamosiose varžybose.

Tiesa, šiuo metu Naujojo Orleano ekipa Vakarų konferencijoje rikiuojasi tik dvylikta. Visgi situacija nėra tokia beviltiška – nuo aštuntą vietą užimančių Portlando „Trail Blazers“ (16/23) krepšininkų „Pelicans“ (14/24) atsilieka ne itin daug.

Bet norint atkrintamųjų traukinio nepaleisti per toli, naujajai D. Motiejūno ekipai reikėtų susiimti jau dabar. Visgi laukia ne itin lengvas iššūkis. Ilgiausią sezono išvykų maratoną (5 rungtynės paeiliui) pradėję „Pelicans“ krepšininkai iš Bostono persikėlė į Niujorką.

Mindaugas Kuzminskas, Aušrinė Sabonytė, Donatas Motiejūnas, Marius Rutkauskas ir Deirūnas Visockas

Artėjančią naktį „Madison Square Garden“ arenoje vyksiantis mačas itin intriguoja ir Lietuvos publiką – vienas prieš kitą NBA oficialias rungtynes žais M. Kuzminskas ir D. Motiejūnas.

„Knicks“ marškinėlius vilkintis Kūzia pastaruoju metu rungtyniauja itin stabiliai, nors ekipos rezultatams toks mūsiškio žaidimas milžiniškos įtakos nedaro – Niujorko klubas pralaimėjo net 7 iš paskutinių 8 mačų.

27-erių puolėjui geriausiai susiklostė paskutiniai penki: jis vidutiniškai ant parketo praleisdavo 16 minučių, per kurias rinko net 11,6 taško. Tiesa, dar visai neseniai penktoje Rytų konferencijos vietoje žygiavusi „Knicks“ (17/20) jau yra smuktelėjusi į 11-tą poziciją.

Be to, D-Mo pirmą kartą NBA aikštelėje susidurs ir su „Knicks“ žvaigžde Kristapu Porzingiu. Nors latvis už Atlanto rungtyniauja jau antrą sezoną, 2015-2016 m. čempionate D. Motiejūnui su juo pasivaržyti taip ir nepavyko – abu sykius per „Rockets“ ir „Knicks“ dvikovas lietuvis buvo traumuotas.

Šį sezoną latvis rungtyniauja labai rezultatyviai. Vidutiniškai per rungtynes jis pelno net po 20,1 taško, atkovoja po 7,7 kamuolio ir tritaškius meta 41 proc. taiklumu.

Dvi komandos, kurioms pergalė reikalinga kaip oras. Dvi komandos, kurios garbę gina lietuviai. Du lietuviai, kurie vis dar siekia įrodyti savo vertę. Akivaizdu, kad antradienio naktį 2.30 val. prasidėsiančios rungtynės bus itin intriguojančios. Ypač lietuviams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)