Pirmas ilgai užsitęsusios ir muilo opera Lietuvoje pramintos D-Mo kontrakto istorijos skyrius galiausiai baigėsi. Teksaso klubas po ilgų diskusijų su Donatu Motiejūnu ir krepšininko bei NBA lygos atstovais oficialiai atsisakė teisių į lietuvį ir nutraukė neseniai sudarytą ketverių metų sutartį.

„Raketų“ generalinis vadybininkas Darylas Morey pranešime nedaugžodžiavo, pavadindamas Donatą tikru profesionalu ir palinkėdamas jam sėkmės tolimesnėje karjeroje.

„Donatas per keturis sezonus Hjustone buvo tikras profesionalas. Linkime jam sėkmės einant į priekį ir dėkojame už visas pastangas tiek aikštėje, tiek visuomeniniame gyvenime“, – teigė D. Morey.

Primename, kad Hjustono klubas išlygino D. Motiejūno ir Bruklino „Nets“ sudarytą sutartį, taip užkirsdamas kelią lietuviui atstovauti Bruklino ekipai artimiausius kalendorinius metus.

Internautų pamėgta frazė „D. Motiejūno ateitis paaiškės artimiausiu metu“ lieka aktualia ir po šios nakties. Užtikrintai žinome tik du dalykus – nei Brukline, nei Hjustone Donatas šiame sezone tikrai nežais.

Beje, „Rockets“ jau planuoja pasirašyti sutartį su gynėju Bobby Brownu, kurį atleido norėdami padaryti vietos savo sudėtyje D-Mo.

Beje, „Rockets“ D. Motiejūną bandė iškeisti dar praėjusiame sezone, bet Deitroito „Pistons“ klubas lietuvio paslaugų atsisakė po medicininio patikrinimo, kurio, komandos teigimu, aukštaūgis neįveikė. Tuomet D-Mo vėl grįžo į Hjustoną ir sužaidė 17 rungtynių starto penkete.

Vasarą aukštaūgis, laukdamas naujų pasiūlymų, atsisakė padėti Lietuvos rinktinei olimpinėse žaidynėse, bet laiko veltui nešvaistė: su asmeniniu treneriu plušėjo Vankuveryje ir iki galo išsilaižė visas žaizdas.

Prieš NBA sezono startą pats krepšininkas prisipažino, kad yra 100 procentų pasveikęs po nugaros traumos ir yra pasiruošęs sugrįžti ant parketo.

2011 metų NBA naujokų biržoje 20-uoju šaukimu pakviestas D. Motiejūnas stipriausioje pasaulio lygoje praleido keturis sezonus. Lietuvis per rungtynes pelnė vidutiniškai po 7,8 taško ir atkovojo po 2,9 kamuolio. 2014-2015 metų sezone D. Motiejūno pelnytų taškų vidurkis buvo 12, o atkovotų kamuolių – 5,9, tačiau lietuvis patyrė traumą, jam buvo atliktos dvi nugaros operacijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (345)