Stepheno Curry šuolis ir nuopolis

Pirmuosius penkis 2016 metų mėnesius matėme vieną po kitos Stepheno Curry pergales. Tarsi meteoritas į NBA elitą įsiveržusi megažvaigždė su savo mirtinu sugebėjimu atakuoti iš bet kokių situacijų pakeitė lygos krepšinį. Rekordus skynęs gynėjas laimėjo antrą iš eilės reguliariojo sezono MVP titulą (pirmą kartą istorijoje išrinktas vienbalsiai) ir atvedė „Warriors“ į 73 pergales.

Bet atkeliavus atkrintamosioms viskas apsivertė aukštyn kojomis. S. Curry išsinarino kelį, paslydęs ant parketo likusio Donato Motiejūno prakaito, ir nuo to laiko nebebuvo panašus į save. „Warriors“ sugebėjo palaužti „Thunder“, nors vienu metu atsiliko 3-1. Bet lygiai toks pats scenarijus susiklostė ir NBA finale – tik tąkart Ouklando klubas atsidūrė kitoje istorijos pusėje – S. Curry atrodė bejėgis, o „Warriors“ iššvaistė persvarą ir seriją „Cavaliers“ pralaimėjo 3-4. Negana to, būtent per Stepheną lemiamą tritaškį ir pataikė Kyrie Irvingas.

Tai, kas įvyko po to, supurtė NBA: K. Durantas nusprendė prisijungti prie dukart naudingiausio lygos žaidėjo. Dabar yra galimi du scenarijai: S. Curry gali vėl sugrąžinti „Warriors“ į lygos viršūnę arba iš jo šią pareigą perims K. Durantas, tapdamas geriausiu geriausios NBA komandos žaidėju. Bet šiuo metu matome būtent pastarąjį variantą.

Bet kokiu atveju, S. Curry nebėra pačiame dėmesio centre. Žurnalistai užplūdo „Auksinę valstiją“, bet istorijos jau rašomos nebe vien tik apie Stepheną – dabar įdomūs yra ir K. Durantas, ir Draymondas Greenas, ir Klay Thompsonas, ir Steve'as Kerras. S. Curry buvo pastumtas į antrąjį planą.

Stephenas Curry

K. Bryanto atsisveikinimas

2015 metų lapkričio 29 dieną Kobe Bryantas pranešė, kad po sezono baigs krepšininko karjerą. Nors jis ir nenorėjo Dereko Jeterio stiliaus atsisveikinimo turo, būtent tai mes ir išvydome: kiekvienos NBA komandos miesto, kuriame paskutinį kartą viešėjo Kobe, sirgaliai galėjo atiduoti savo padėką lygos legendai. Nors K. Byrantas ir nebuvo pats efektyviausias žaidėjas 2015-2016 metų žaidėjas, tačiau Los Andželo „Lakers“ klubas ir tuometinis jos treneris Byronas Scottas paaukojo sezoną leisdami Kobei atlikti gulbės giesmę.

Šešeriose rungtynėse nuo kovo 28-os iki balandžio 8-osios K. Bryantas krepšį iš žaidimo atakavo vos 27 proc. taiklumu ir rinko tik po 13 taškų. Bet paskutiniame sezono mače balandžio 13-ąją, kai „Lakers“ galimybės žengti į atkrintamąsias jau seniai buvo palaidotos, Kobe „Staples Center“ arenoje paskutinį kartą visus prožektorius pakreipė į save.

Įvertinus visas aplinkybes, tai kas sekė toliau – verta atskiros knygos.

K. Bryantas visus 20-imt savo karjeros metų buvo vienos krypties žaidėjas, o jos pabaigoje susilaukė nemažai kritikos, kad daugiausiai metimais savo žaidimą remiantis krepšininkas nebepritapo „naujojoje NBA“.

Todėl jo pasirodymas paskutinį vakarą prieš Jutos „Jazz“ ekipą buvo tarsi visų kritikų pasiuntimas toli toli. Jis atliko net 50 metimų (daugiausiai karjeroje) ir šeštą kartą karjeroje pelnė 60 taškų, o „Lakers“ laimėjo 101:96 (Kobe surinko 59,4 proc. visų komandos taškų). Kaip ir Kobe – tai buvo nepakartojamas vakaras.

„Warriors“: iškovojo 73 pergales, bet liko be žiedo

„Warriors“ praėjusiame sezone pasiekė neįtikėtiną 73 pergalių iš 82 galimų rekordą. Nors Steve'as Kerras (buvusios rekordininkės 1995-1996 m. Čikagos „Bulls“ narys) ne kartą kartojo, kad šis pasiekimas jam nėra svarbus, buvo akivaizdu, jog jo žaidėjams tai itin rūpėjo.

„Wariors“ 2015-2016 m. sezone žaidė kur kas geriau nei tobulai. Istorinis MVP titulą laimėjusio S. Curry sezonas, trys žaidėjai „Visų žvaigždžių“ rungtynėse, nė karto nepralaimėta dukart iš eilės, rekordinės 34 pergalės išvykose. Be to, Ouklando komanda buvo ne tik viena efektyviausių, bet ir vieną gražiausių žaidimų krepšinio istorijoje demonstravusių ekipų.

Bet, kaip sakoma, visa tai nieko nereiškia, jeigu nelaimi čempiono žiedo. Iššvaisčiusi 3-1 persvarą serijoje „Warriors“ pateko į nesmagią istoriją, kurioje dabar jau yra visų keturių pagrindinių Šiaurės Amerikos sporto šakų atstovai: komanda, kuri reguliariajame sezone pasiekė pergalių rekordą, suklupo kovoje dėl titulo.

LeBronas Klivlandui atnešė pirmąjį trofėjų

Jeigu 2010-ųjų vasarą kas nors būtų pasakęs, kad LeBronas Jamesas sugrįš į „Cavaliers“ ir miestui atneš pirmąjį istorijoje profesionalaus sporto titulą per pusę amžiaus, būtumėte tą žmogų palaikę bepročiu. Bet kol kelias buvo vingiuotas, L. Jamesas perėmė vairą į savo rankas ir surengė tokį šou, kuris jam atnešė didžiausią karjeros brangakmenį.

Bet kiekvienas momentas turi savąjį momentą. Septintose finalo serijos rungtynėse, likus žaisti mažiau nei 2 minutes, LeBrono blokas iš pasalų Andre Iguodalai taip pat nusės NBA istorijos puslapiuose kaip vienas įsimintiniausių epizodų.

K. Durantas pakeitė stovyklą

2016-ųjų vasara viską apvertė aukštyn kojomis.

Grįžkime į 2010-uosius, kai LeBronas Majamyje suformavo „Didįjį trejetą“ – jis tapo daugelio nemėgstamu už tai, kad perbėgo į priešų stovyklą. Tuo metu K. Durantas buvo laikomas herojumi dėl to, kad pratęsė sutartį su „Thunder“.

Bet prabėgo šešeri metai ir visų pyktis pakrypo būtent į K. Durantą, kuris save pavadino „super blogiuku“, o L. Jamesas tapo visų mylimu, nes Klivlandui iškovojo titulą po 45-erių metų bado.

Tiesa, K. Duranto įsikišimas į vieną aršiausių NBA varžovų kaktomušą (nuo „Celtics“ ir „Lakers“ laikų) netapo toks reiškmingas – Kevinas prisijungė prie ir taip jau galingos „Warriors“. Jai ir „Cavaliers“ lemta trečią sezoną iš eilės susiremti NBA finale, kuris gali nulemti tolimesnį jų likimą.

Kevinas Durantas
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)