Tašką užsitęsusioje byloje padėjo Kinijos aukščiausiasis teismas, panaikinęs žemesnių institucijų sprendimus ir pripažinęs, kad kompanija „Qiaodan Sports“, įsikūrusi vienoje iš Kinijos provincijų, pažeidė buvusios Čikagos „Bulls“ superžvaigždės teises.

Konstatuota, kad kompanija nelengaliai naudojo M. Jordano vardą ir jo numerį Čikagos komandoje (23) savo gaminamuose produktuose – ant krepšinio marškinėlių ir krepšinio batelių, kurie buvo eksportuojami ir į užsienį.

Dėl pažeidimų M. Jordanas į Kinijos teismą kreipėsi dar 2012-aisiais, tačiau byla buvo nagrinėjama ilgai, o ankstesni sprendimai palankūs „Qiodan“ kompanijai.

Kokios kompensacijos sulauks M. Jordanas, nėra pranešama, tačiau pats amerikietis, kuriam šiuo metu priklauso Šarlotės „Hornets“ klubas, pasidžiaugė kinų aukščiausiojo teismo sprendimu. „Džiaugiuosi, kad galų gale buvo įrodytas teisingumas. Kinijos vartotojai turi suprasti, kad kompanija „Qiodan“ neturi nieko bendro su manimi ir mano vardu“, – teigė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją