Nors „Rockets“ treneris Mike‘as D'Antoni ir toliau kalba taktiškai ir tikina savo komandoje norintis matyti D. Motiejūną, situacija tampa vis įtemptesnė.

„Viskas vyksta pagal verslo dėsnius. Manau, kad abiems šalims susitarti pavyks. O jeigu ne, mes vis tiek esame pajėgūs žygiuoti toli, šie vaikinai niekada nepasiduoda“, – D. Motiejūno situaciją viešai pakomentavo M. D‘Antoni. Tačiau treneriui pabandžius susisiekti su pačiu lietuviu, D-Mo liko „kurčias“. Aukštaūgis neatsiliepė į skambutį – M. D‘ Antoni išgirdo įrašytą D. Motiejūno pasisveikinimą ir prašymą palikti garso žinutę.

Jei antradienio rytą Lietuvos laiku viskas atrodė aišku ir gražu, o D. Motiejūnui vėl pradėta piešti šviesi ateitis „Rockets“ klube, vakare kortos visiškai susijaukė.

Pagal NBA taisykles, po pranešimo, kad „Rockets“ atmušė pirminį „Nets“ ketverių metų 37 mln. JAV dolerių vertės pasiūlymą, D. Motiejūnas per dvi dienas turėjo atvykti į medicininę apžiūrą. Tačiau lietuvio agentas B. J. Armstrongas pareiškė, kad vykti į Hjustoną jo klientas net nesiruošia.

„Tokios mūsų teisės. Mes nesirengiame pasirodyti patikroje. Pažiūrėsime, kaip elgsis „Rockets“ ir kas nutiks toliau“, – rašė jis.

Po tokios žinios įpyko vienas pagrindinių „Houston Chronicle“ apžvalgininkų Jonathanas Feigenas, prisiminęs visur plačiai nuskambėjusią D. Motiejūno citatą, apie „norą žaisti bet kurioje komandoje“. Anot J. Feigeno, toks elgesys yra gėdingas ir nedaro garbės nei pačiam krepšininkui, nei jo agentui.

Dar griežčiau pasisakė kitas „Houston Chronicle“ analitikas Brianas T. Smithas, pareiškęs, kad D. Motiejūnui pats laikas keisti savo agentą ir liautis žaisti vaikiškus žaidimus.

„Net neabejoju, kad pažįstate vaikų, kurie, rimtai susipykę su tėvais, pradeda grasinti pabėgsią iš namų, galbūt netgi imasi veiksmų, ir kelioms valandoms tikrai pabėga, tačiau netrukus susivokia, koks mažvaikiškas buvo jų sumanumas. 26 metų D. Motiejūnas – vienas iš tokių didelių vaikų. Norint derėtis ir kelti savo sąlygas, būtinas koziris. Aukštaūgis iš Lietuvos privalo tai žinoti“, – rašo B. T. Smithas.

„Nori, kad tavęs trūktų? Būk reikalingas. Štai dar vienas nemokamas patarimas. Jeigu jau priimtas sprendimas užimti vieną ar kitą tvirtą poziciją, reikia turėti, dėl ko kovoti. Panašu, kad D. Motiejūnas klysta visuose frontuose. Antradienį pasirodė informacija, kad 26 metų lietuvis taip ir nepasirodė „Rockets“ medicininėje patikroje. Reakcija į tokį lietuvio sprendimą? Juokas pro ašaras. D-Mo, bent pabandyk susivokti situacijoje. Arba skubiai ieškok naujo agento“, – tęsia amerikietis.

Anot jo, tokių rokiruočių NBA būta ir anksčiau. Deja, šiuo atveju tiek D. Motiejūnas, tiek jo agentas už Atlanto B. J. Armstrongas pro akis praleidžia labai svarbų faktą – vaikiški grasinimai ir aikštingi pasisakymai susiję su „teisėmis“, kurių D. Motiejūnas paprasčiausiai neturi.
D.Motiejūnas visuomenės akyse tikrai neatrodo taip, kaip, galbūt, norėtų. Esu pernelyg išauklėtas ir nekartosiu žodžių, kurie pastaruoju metu socialiniame tinkle „Twitter“ siunčiami lietuviui. Galbūt užtektų pasakyti, kad artėjančių švenčių dvasios jiems stinga.
Brianas T. Smithas, „Houston Chronicle“
„Po ne itin sėkmingo laikotarpio tik „Nets“ D. Motiejūnui pasiūlė šį tą apčiuopiamo – apčiuopiamą sumą pinigų. „Rockets“ pateikė solidų atsaką ir vėl susigrąžino teises į D. Motiejūną“, – kad lietuvis nebuvo itin populiarus rinkoje, primena publikacijos autorius, tuo pačiu pažymėdamas, kad per savo sezonus NBA lygoje D. Motiejūnas starto penkete pradėjo tik 101 iš 349 reguliariojo sezono rungtynių.

„Galbūt buvęs Michaelo Jordano bendražygis B. J. Armstrongas aikštėje tokiais triukais sugebės išspausti savo klientui keletą papildomų milijonų, galbūt „prastums“ per pastaruosius ketverius sezonus ne itin daug žaidusį krepšininką į kitą komandą, tačiau lietuvio situacija – labai rizikinga“, – tikina jis.

Anot analitiko, labiausiai šioje situacijoje gali nukentėti būtent D. Motiejūnas.

„Jo įvaizdžiui jau dabar suduotas skaudus smūgis – jis tikrai visuomenės akyse neatrodo taip, kaip galbūt norėtų. Esu pernelyg išauklėtas ir nekartosiu žodžių, kurie pastaruoju metu socialiniame tinkle „Twitter“ siunčiami lietuviui. Galbūt užtektų pasakyti, kad artėjančių švenčių dvasios jiems stinga“, – apie besikeičiančią Hjustono sirgalių nuomonę kalba autorius.

Anot jo, D. Motiejūnui apskritai reikėjo priimti pirminį 4,4 mln. dolerių „Rockets“ siūlymą ir tikėtis, kad šis sezonas jam suteiks norimų progų.

„Deja, matome ne ką kitą, o B. J. Armstrongo žaidžiamus žaidimus. „Pažiūrėsime, kuo visa tai baigsis. Pažiūrėsime, ką dabar darys „Rockets“. Hmm, o jeigu „Rockets“ nedarys nieko? Kaip jums toks variantas? O ar ką nors esate girdėję apie darbą, norint sudurti galą su galu?“, – retoriškai klausia pažymi autorius.

„Kolektyvinių derybų sutartyje nėra jokių stebuklų. D. Motiejūnas – apribotas agentas, jo atvejis nei unikalus, nei kuriantis precedentą. Jeigu Darylas Morey ir B. J. Armstrongas žaistų pokerį iš didelės sumos, guldyčiau galvą už „Rockets“ vadovą. D-Mo – žaidėjas, kuris aikštėje tikrai gerai daro kelis dalykus. Deja, jeigu ši keista drama vystysis ir toliau, būti vienu iš „raketų“ jis nenusipelnė“, – konstatuoja jis.

O dabartinės galimos šios painios situacijos, kurioje pasimetę net ir JAV krepšinio analitikai, baigtys yra kelios.

Realiausias variantas – užsitęsęs laukimas, kuris gali trukti net iki kovo 1-osios. Tiek laiko galios dabartinis „Rockets“ pasiūlymas, jeigu abi pusės taip ir nesusitars tarpusavyje; t.y. D. Motiejūnas taip ir nepraeis medicininio patikrinimo, o „Rockets“ neatsiims savo pasiūlymo. Taigi, tokiu atveju aukštaūgis be krepšinio ir atlyginimo liktų praktiškai visą sezoną.

Jeigu „Rockets“ savo pasiūlymą atsiimtų, D. Motiejūnas vėl taptų apribotu laisvuoju agentu, tačiau negalėtų vykti į „Nets“ . Būtent Bruklino klubas derėjosi su lietuviu, prieš jo pasiūlymą pralenkiant „Rockets“. Pagal NBA taisykles, susiklosčius tokiai situacijai „Nets“ lietuvio negalėtų įsigyti vienus metus. Tokiu atveju susidomėjimą lietuviu galėtų imti rodyti trečioji komanda.

Dar vienas iš JAV žiniasklaidos aptarinėjamų variantų – medicininės patikros situacija. Jeigu „Rockets“ paskelbtų, kad D. Motiejūnas jos nepraėjo, tokiu atveju lietuvis teoriškai galėtų pakuotis lagaminus ir keliauti į Brukliną, kadangi „Nets“ komandai jo sveikata buvo tinkama. Manoma, kad būtent to ir tikisi aukštaūgis su savo agentu, tačiau į klausimus šioje situacijoje dar toli gražu neatsakyta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (200)