Melodrama jau pramintoje D-Mo ir „Rockets“ istorijoje išlindo naujos detalės: Teksaso komanda D. Motiejūnui žada 31 mln. JAV dolerių už keturis sezonus, o ne 37-is kaip „Nets“.

To priežastis – pagal NBA taisykles, „Rockets“, kaip turintiems teisę į D. Motiejūną, užtenka prilygti pagrindiniams kitos komandos pasiūlymo punktams, o „Nets“ pateiktoje sutartyje D-Mo numatytas 31 mln. JAV dolerių ir galimi 6 mln. JAV dolerių premijų. Jų „Raketos“ nepriskaičiavo.

Primename, kad antradienį nieko nepranešęs D. Motiejūnas nepasirodė suplanuotoje „Rockets“ medicininėje apžiūroje, kurią įveikęs būtų galėjęs pasirašyti sutartį su ekipa.

Po pranešimo, kad „Rockets“ atmušė pirminį „Nets“ ketverių metų 37 mln. JAV dolerių vertės pasiūlymą, D. Motiejūnas per dvi dienas turėjo atvykti į medicininę apžiūrą. Tačiau lietuvio agentas B. J. Armstrongas netikėtai pareiškė, kad vykti į Hjustoną jo klientas net nesiruošia.

„Tokios mūsų teisės. Mes nesirengiame pasirodyti patikroje. Pažiūrėsime, kaip elgsis „Rockets“ ir kas nutiks toliau“, – pranešė jis.

Dabartinės galimos šios painios situacijos, kurioje pasimetę net ir JAV krepšinio analitikai, baigtys yra kelios.

Realiausias variantas – užsitęsęs laukimas, kuris gali trukti net iki kovo 1-osios. Tiek laiko galios dabartinis „Rockets“ pasiūlymas, jeigu abi pusės taip ir nesusitars tarpusavyje; t.y. D. Motiejūnas taip ir nepraeis medicininio patikrinimo, o „Rockets“ neatsiims savo pasiūlymo. Taigi, tokiu atveju aukštaūgis be krepšinio ir atlyginimo liktų praktiškai visą sezoną.

Jeigu „Rockets“ savo pasiūlymą atsiimtų, D. Motiejūnas vėl taptų apribotu laisvuoju agentu, tačiau negalėtų vykti į „Nets“ . Būtent Bruklino klubas derėjosi su lietuviu, prieš jo pasiūlymą pralenkiant „Rockets“. Pagal NBA taisykles, susiklosčius tokiai situacijai „Nets“ lietuvio negalėtų įsigyti vienus metus. Tokiu atveju susidomėjimą lietuviu galėtų imti rodyti trečioji komanda.

Dar vienas iš JAV žiniasklaidos aptarinėjamų variantų – medicininės patikros situacija. Jeigu „Rockets“ paskelbtų, kad D. Motiejūnas jos nepraėjo, tokiu atveju lietuvis teoriškai galėtų pakuotis lagaminus ir keliauti į Brukliną, kadangi „Nets“ komandai jo sveikata buvo tinkama. Manoma, kad būtent to ir tikisi aukštaūgis su savo agentu, tačiau į klausimus šioje situacijoje dar toli gražu neatsakyta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)