Teksaso ekipa D-Mo buvo pateikusi ketverių metų sutartį, tačiau ne itin palankiomis sąlygomis. Būtent dėl jų derybos ir užtruko bei, kaip aiškėja, galiausiai nutrūko.

„Rockets“ pagal siūlytą sutartį pirmajame sezone D. Motiejūnui būtų mokėję 7 mln. JAV dolerių, tačiau po kiekvienų metų pasiliktų galimybę savavališkai nutraukti sutartį.

Net D-Mo ir nesutikus pasirašyti sutarties, „Rockets“ vis tiek turi privilegiją išlaikyti lietuvį, nes šis – vis dar apribotas laisvasis agentas. Tai reiškia, kad net jeigu kita komanda ir pasiūlytų sutartį, Teksaso klubas galėtų pateikti tokį patį pasiūlymą ir taip 213 cm ūgio kaunietį išlaikyti savo gretose.

Trečiadienis, lapkričio 23 diena – paskutinė, kurią NBA ekipa, sudariusi sutartį su laisvuoju agentu, dar galėtų jį šiame sezone išmainyti.

Anksčiau „Raketų“ treneris Mike'as D'Antoni viešai žadėjo, kad komandoje D-Mo numatytas svarbus vaidmuo – mūsiškis ant parketo turėtų praleisti po 30 minučių per rungtynes.

D. Motiejūnas praėjusį sezoną žaidė 37 rungtynes, vidutiniškai pelnydavo po 6,2 taško ir atkovodavo po 2,9 kamuolio. „Rockets“ klubas lietuvį buvo iškeitęs Detroito „Pistons“ komandą, bet kaunietis ten neįveikė medicininės patikros. D-Mo vėl grįžo į Hjustoną ir sužaidė 17 rungtynių starto penkete.

Vasarą aukštaūgis, laukdamas naujų pasiūlymų, atsisakė padėti Lietuvos rinktinei olimpinėse žaidynėse, bet laiko veltui nešvaistė: su asmeniniu treneriu plušėjo Vankuveryje ir iki galo išsilaižė visas žaizdas.

Prieš NBA sezono startą pats krepšininkas prisipažino, kad yra 100 procentų pasveikęs po nugaros traumos ir yra pasiruošęs sugrįžti ant parketo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (142)