Taip skelbia italų žurnalistas Alessandro Luigi Maggi.

„Tikėtina, kad sezono pabaigoje R. Jokubaitis paliks Barseloną. Žaidėjas jėgas išmėgins NBA Vasaros lygoje ir sieks NBA svajonės. Jei jis liktų Europoje, Kauno „Žalgiris“ yra favoritas pasirašyti kontraktą su Lietuvos klubu“, – skelbė vienas „Sportando“ autorių.


Standings provided by Sofascore

Laikas atgal į „Žalgirį“?

Prie Katalonijos komandos pasiekimų šiame sezone kol kas ne itin svariai prisideda pagrindinis Lietuvos rinktinės įžaidėjas. Rokas fiksuoja menkokus 5,7 taškų, 3,2 rezultatyvaus perdavimo ir 6,2 efektyvumo balo vidurkius.

Nuo atsarginių žaidėjų kėdžių kylančio R. Jokubaičio nauda „Barcelonai“ buvo didesnė tiek pernai (6,3 naud. balo), tiek užpernai (7,8 tšk., 8,2 naud. balo), kai mėlynai-granatiniems dar dirigavo Šarūnas Jasikevičius.

„R. Jokubaitį išsiaugino Šaras, kuris, kaip ir Željko Obradovičius, yra disciplinos šalininkas, aiškiai nusakantis, ką žaidėjas turi atlikti aikštelėje. Rokas tokiame stiliuje gali žaisti, nes jis labai paklusnus nustatyto žaidybinio plano vykdytojas.

„Barca“ šį sezoną žaidžia kiek kitaip – taip, kaip visos Ispanijos komandos: laksto, gali mesti ir antrą atakos sekundę, ir septintą. Tos tvarkos gal kažkiek ir trūksta, bet tas laisvumas irgi duoda savo rezultatą. Tai visiškai neparanku R. Jokubaičiui, jam toks žaidimas labai sudėtingas.

Jis labiau mėgsta būti įstatytas į rėmus, yra tvarkingas bei pareigingas žaidėjas. Daugelis trenerių nori tokių, kuriems nusakai gaires ir jie viską supranta bei daro tai, ką reikia. Bet kartais, kai reikia pačiam priimti tuos sprendimus ir užsiimti kūryba, jam kyla problemų“, – „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ pastebėjo Rimas Kurtinaitis.

Lietuviui, be abejo, užtikrintumo neprideda ir tai, kad tenka konkuruoti su tokiais pripažintais perimetro meistrais kaip Nicolasu Laprovittola ir Tomašu Satoransky. Be to, savo vaidmenį yra atradęs ir Dario Brizuela, į „Žalgirio“ krepšį sausį sušveitęs net 24 taškus.

Gal Rokas labiau tobulėtų kitoje aplinkoje, t. y. pakeitęs komandą?

„Aš manau, jam būtų laikas grįžti į „Žalgirį“. Jis čia užaugo ir jaustųsi komfortiškai. Jo lygis šoktelėjo. Š. Jasikevičius, išsivežęs į Barseloną, užugdė jį kaip krepšininką. Jis dabar yra geras, subrendęs žaidėjas. Jam pats laikas.

Negalvoju, kad čia kažkoks pinigų klausimas, nes kažin, ar „Barcelona“ jam moka kažkokius labai jau didžiulius pinigus, nes jis buvo paimtas kaip jaunas žaidėjas, su šiek tiek avanso. „Žalgiris“ tokio lygio žaidėjams turėtų surasti pinigų“, – pareiškė Kurtis.

Beje, teisės į R. Jokubaitį nuo 2021-ųjų NBA naujokų biržos vis dar priklauso Niujorko „Knicks“ kolektyvui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją