Kol kas TOP-16 etapo E grupėje „Žalgiris“ (1 pergalė ir 2 nesėkmės) aštuonių ekipų turnyro lentelėje žengia šeštas. „Maccabi“ (2/1) po trijų turų užima trečią vietą.

Paskutinėse rungtynėse žalgiriečiai išvykoje skaudžiai (58:77) nusileido Atėnų „Panathinaikos“ komandai. Graikijos ekipai nusileido ir „Maccabi“ (76:83) klubas, tačiau vėliau sekė dvi pergalės iš eilės – prieš Belgrado „Crvena Zvezda“ (78:67) ir prieš „Barceloną“ (70:68) krepšininkus.

Savo gretose „Maccabi“ klubas turi galingąjį S. Schortsanitį. „Maccabi“ ekipos žaidimas su graiku ir be jo žymiai skiriasi.

„Tai labai greitą, lengvą žaidimą mėgstanti komanda. Išskyrus tada, kai aikštėje yra Sofoklis. Tada jie konkrečiai jo ieško po krepšiu. O šiaip jie mėgsta žaisti greitai, ypač varžovams praradus kamuolį. Mūsų viena iš pagrindinių užduočių bus stabdyti jų greitą, plaukiantį žaidimą, sustabdyti ir versti kuo ilgiau žaisti pozicinį žaidimą“, - sako „Žalgirio“ strategas Gintaras Krapikas.

„Jie žaidžia tokį laisvą krepšinį, labai daug bėga. Turi savo derinius, bet per daug jų nesuka, o žaidžia laisvą žaidimą, daug bėga. Jie turi Sofoklį. Jis labai daug nežaidžia, bet kai žaidžia – viskas žaidžiama „ant jo“. Mes turime žaisti protingai, žaisti savo pozicinį žaidimą. Reikia stabdyti jų greitą žaidimą. Lengvų rungtynių tikėtis tikrai neverta“, - sako žalgirietis Siimas-Sanderis Vene.

Penktadienio „Žalgirio“ aukštaūgių laukia tikras iššūkis sustabdyti Graikijos milžiną S. Schortsanitį. Tam Kauno ekipa jau ruošiasi.

„Sofoklis pasižymi didele jėga. Dar vienas dalykas – jis visada sėkmingai sužaidžia prieš „Žalgirį“. Taip kad jam tikrai reikės surasti priešnuodžių. Kažkam tikrai bus nelengva, nes gabaritai įspūdingi. Bus reikalinga pagalba. Aš galvoju, kad treniruotėse atidirbti metodai turėtų suveikti“, - sako G. Krapikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)