Kauniečiai rungtyniavo ne stipriausios sudėties. Dėl piršto traumos "Žalgirio" kapitonas Tanoka Beardas komandos draugų žaidimą stebėjo nuo atsarginių žaidėjų suolelio.

Pirmajame kėlinyje Rygos klubas lygiai kovojo su kauniečiais, kuriuos į priekį vedė 12 taškų iš eilės pelnęs Paulius Jankūnas. Prasidėjus antrajam ketvirčiui "Žalgirio" vyr. treneris Rimantas Grigas turėjo netrukus prašyti minutinės pertraukėlės, kadangi po Giedriaus Gusto taiklių metimų "Barons" išsiveržė pirmyn 24:21.

Eurelijaus Žukausko dvitaškis ir Marko Popovičiaus tritaškis grąžino "Žalgiriui" dviejų taškų pranašumą, bet greitą puolimą išnaudoję Rygos krepšininkai spurtavo 12:2, įgydami 8 taškų persvarą (36:28). Į tai žalgiriečiai atsakė taikliais tolimais metimais: du tritaškius įmetė Goranas Jurakas, po vieną pridėjo DeJuanas Collinsas ir P.Jankūnas. Paskutinėmis kėlinio sekundėmis šeimininkai sugebėjo persverti rezultatą, kai netaiklų G.Gusto baudos metimą pataisė Kebu Stewartas.

Trečiojo kėlinio pradžioje spurtavę 13:2 žalgiriečiai susikrovė 10 taškų pranašumą (55:45). Vėliau įspūdingą atkarpą sužaidė G.Jurakas, blokavęs varžovų metimą, perėmęs kamuolį ir pelnęs 5 taškus iš eilės, padidindamas rezultatą iki 63:50.

Paskutiniajame ketvirtyje žalgiriečiams iškilo problemų dėl susirinktų pražangų. Per pirmąją kėlinio minutę aikštę turėjo palikti E.Žukauskas, o G.Jurakas gavo 4-ąją pražangą. Tuo pasinaudodami "Barons" krepšininkai buvo priartėję iki 70:76, bet galingas P.Jankūno ir J.Mačiulio žaidimas netrukus "Žalgiriui" grąžino dviženklę persvarą (89:72).

Baigiantis rungtynėms aikštelėje pasirodę atsarginiai "Žalgirio" žaidėjai užbaigė varžovų triuškinimą – 102:80.

"Žalgiris": Paulius Jankūnas 26 taškai (11 atk. kam.), Jonas Mačiulis 16, Marko Popovičius 12, Goranas Jurakas ir DeJuanas Collinsas (7 rez. perd., 6 atk. kam.) po 11, Vaidotas Pečiukas ir Mantas Kalnietis (5 rez. perd.) po 6.

"Barons": Giedrius Gustas 17 (5 pražangos), Armandas Škėlė 15, Dainius Adomaitis 13, Demetriusas Darnellis 9.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją