Sutartį su „Žalgiriu“ neseniai pasirašęs 23-ejų metų 197 cm ūgio prancūzas, kalbėdamas su savo šalies žiniasklaida, negailėjo gražių žodžių Kauno komandai ir, ypač, jos treneriui Š. Jasikevičiui.

„Nuo pat vaikystės tai yra vienas iš mano mėgstamiausių maniškės pozicijos žaidėjų. Visi, kurie žaidžia ir žiūri krepšinį, žino, kas yra Jasikevičius. Ir šis žmogus pademonstravo, kad tikrai norėjo mane matyti savo komandoje. Jis buvo ir yra vienas iš mano idealų“, – Francebleur.fr kalbėjo L. Westermannas, su Kauno klubu sudaręs kontraktą pagal sutartį 1+1.

Anot įžaidėjo, jis turėjo pasiūlymų ir iš kitų klubų, tačiau „Žalgirio“ variantas buvo pats geriausias.

„Turėjau keletą pasiūlymų iš Eurolygos klubų, tačiau juose galėjau būti tik antras arba trečias įžaidėjas. Tuo metu Kaune būsiu numeris vienas. Be to, viliojo galimybė žaisti Eurolygoje. Žmonės turi suprasti, kad dabar Eurolyga bus kitokia, čia žais tik pačios galingiausios Europos komandos. Kiekvieną savaitę teks keliauti į Maskvą, Madridą, Barseloną. Todėl manau, kad tai buvo puikus pasirinkimas“, – dėstė prancūzas, prieš penketą metų laikytas vienu iš pačių talentingiausių gynėjų Europoje.

„Bet galų gale viską nulėmė treneris, kuris norėjo mane matyti komandoje. Tai yra labai smagu. Be to, Kaunas turi puikią krepšinio infrastruktūrą – NBA lygį atitinkančią salę. Manau, geriau pasirinkti ir negalėjau“, – džiūgavo krepšininkas.

Savo karjerą Eurolygoje L. Westermannas pradėjo būdamas vos 20-ies, kai žengė drąsų žingsnį ir iš Vilerbano ASVEL komandos persikėlė į Belgrado „Partizan“ klubą. Ten jis iškart pelnė griežtojo trenerio Duško Vujoševičiaus pasitikėjimą ir buvo pagrindinis komandos įžaidėjas.

Po puikaus debiutinio 2012-2013 m. sezono, kai Eurolygoje rinkdavo po 9,6 taško, L. Westermannui kito sezono pradžia nesusiklostė.

Perspektyvusis įžaidėjas patyrė kelio raiščių traumą ir dėl to be krepšinio praleido likusią sezono dalį.

Nepaisant to, 2014 m. vasarą teises į jį įsigijo garsioji Barselonos „FC Barcelona“ komanda. Tiesa, pastaruosius du metus L. Westermannas rungtyniavo Limožo CSKA ekipoje, kuriai 2014-2015 m. sezone padėjo tapti Prancūzijos čempione.

Praėjusį sezoną L. Westermannas sužaidė 10 rungtynių Eurolygoje. Per vidutiniškai 27 minutes praleistas aikštelėje jis pelnydavo po 10,1 taško, atkovodavo po 2,8 kamuolio ir atlikdavo po 4,3 rezultatyvaus perdavimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)