Ketvirtadienį rytą krepšininkai rinkosi į „Žalgirio“ areną, kurioje turėjo treniruotę. Po jos kauniečiai papietavo arenos restorane ir autobusu išvyko į Vilniaus oro uostą.

Jame viskas vyko, kaip planuota, ir žalgiriečiai be problemų pasiekė tarpinę stotelę – Maskvos Vnukovo oro uostą.

Nieko blogo nežadėjo ir situacija Maskvoje. Pustrečios valandos iki laipinimo į jungiamąjį reisą turėjusi „Žalgirio“ delegacija įsitaisė laukimo salėje. Žalgiriečiai naudojosi nemokamo bevielio interneto ryšio galimybėmis, nešiojamų kompiuterių ekranuose žiūrėjo filmus ir įprastai leido laiką.

Nerimo ženklų ėmė rastis, kai šaižus Vnukovo oro uosto pranešėjos balsas vis aplenkdavo reiso Maskva-Krasnodaras keleivius. Nors kiti skrydžiai vyko įprasta tvarka, informacijos, kodėl vėluoja būtent žalgiriečių reisas, nebuvo. Galiausiai informacijos-ekrane pasirodė pranešimas, kad skrydis į Krasnodarą prasidės daugiau nei valanda vėliau nei planuota.

Realybėje šis atidėjimas dar prasitęsė ir į orą žalgiriečių lėktuvas pakilo tik ketvirtadienį prieš 23 val. vietos laiku. Tik pačiame lėktuve buvo paaiškinta, kad reisas vėlavo dėl priverstinio orlaivio keitimo.

Planavę, kad vidurnaktį jau galės ilsėtis viešbutyje, žalgiriečiai neapšviestomis Krasnodaro gatvėmis viešbutį pasiekė tik prieš antrą valandą nakties. Pavakarieniavę krepšininkai iškart patraukė į savo kambarius miegoti, net atsisakę įprasto po kelionių masažo.

Penktadienio rytą „Žalgirio“ surengė treniruotę Krasnodaro sporto rūmuose. Iškart po jos pratybas surengs ir „Lokomotiv-Kuban“ krepšininkai.

Rungtynių pradžia 18.00 val. Lietuvos laiku.

Beje, prieš porą dienų Krasnodarą „aplankė“ neįprastas reiškinys – ledinis lietus. Jis pridarė nemenkų bėdų – dėl daugybės virtusių medžių be elektros buvo likę daugiau nei 100 000 Krasnodaro gyventojų. Gamtos išdaigas nuotraukose užfiksavo buvęs žalgirietis, o dabar „Lokomotiv-Kuban“ fizinio parengimo treneris Sigitas Kavaliauskas.

Krasnodaras (S.Kavaliausko nuotr.)


[

Krasnodaras (S.Kavaliausko nuotr.)



Krasnodaras (S.Kavaliausko nuotr.)