Derybų baigtis su garsiu Ukrainos verslininku Igoriu Kolomoiskiu, valdančiu minėtą banką, priklauso nuo lietuvių, nes jis pageidautų valdyti "Žalgirį" su partneriu Lietuvoje. Būtent su pastaruoju derybos dar nebaigtos, nors šis žinomas verslo pasaulyje žmogus taip pat linkęs padėti Kauno klubui.

Motyvai, dėl kurio ukrainiečiai sutiktų investuoti į "Žalgirį", yra keli. Vienas jų – garsus "Žalgirio" vardas ir Eurolygos A licencija, kuri krepšinio pasaulyje jau vadinama didele vertybe. Būtent tokia licencija yra pažadėta ir Kauno klubui. Be to, "Žalgirio" vardas, vertinamas Eurolygoje, galbūt padėtų greičiau atidaryti duris į ULEB Ukrainos krepšinio lygai.

Ukrainiečiai su partneriais Lietuvoje norėtų įsigyti "Žalgirio" akcijų paketą, kuris dabar priklauso Arvydui Saboniui ir jo aplinkai. Dar 14 proc. akcijų valdo "Snoro" bankas, 5 proc. – "Azovlitas", 1 proc. – Kauno savivaldybė.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją