„Dabar svarbiausia užmiršti problemas, asmenines bėdas ir koncentruotis į krepšinį. Nėra daug laiko apmąstymams – reikia dirbi, treniruotis ir parodyti viską, ką galime geriausio. Taip, reikia mokytis iš klaidų ir daryti išvadas bei treniruotėse atiduoti visas jėgas. Reikia būti tikrai komandai. To mums trūksta. Mums trūksta visų rungtynių metu išlikti komanda, viso susitikimo metu žaisti vieningai, nes mes visi atstovaujame vienai komandai - „Žalgiriui“, - sakė treneris iš Serbijos.

Kauno klubo sąskaita Eurolygoje kol kas tuščia (0/3). Tuo tarpu Vokietijos klubas kol kas iškovojo vieną pergalę bei patyrė dvi nesėkmes.


„Žaisime su komanda, kurios strategas stengiasi į žaidimą įtraukti naujus žaidėjus, o kai kurie krepšininkai šioje ekipoje jau žaidžia senokai. Tai stipri komanda, kuriai pernai iki TOP-16 etapo pritrūko vieno žingsnio. Šios rungtynės bus svarbios tiek mums, tiek varžovams. Mes žaisime namuose ir žinome šių rungtynių reikšmę“, - teigė A. Trifunovičius.

Treneris pridūrė, kad nuo prisijungimo prie komandos mato kai kurių teigiamų pokyčių. Tačiau strategas pripažino, kad tikėjosi greitesnio rezultatų pagerėjimo.

„Matau teigiamų pasikeitimų, tačiau jų dar nėra pakankamai. Prieš atvykdamas į „Žalgirį“ maniau, kad žaidėjų asmeninis meistriškumas padės greičiau pasiekti norimų rezultatų, tačiau problema slypi žaidėjų psichologijoje. Tačiau laiko galvoti nėra ir reikia ruoštis rungtynėms. Dabar svarbiausia galvoti apie tai, ką mes norime pasiekti. Reikia kovoti ir į areną atėję žiūrovai tai turi matyti“, - kalbėjo treneris.

M. Kuzminskas tikino, kad žalgiriečiai daug diskutuoja apie nesėkmingą žaidimą. Dabar puolėjas įsitikinęs, kad atėjo laikas pergalėms.

„Turime galų gale prasilaužti ir grįžti į pergalių kelią, nes, manau, tiek žiūrovams, tiek vadams, tiek mums patiems nusibodo pralaimėti. Sunku pasakyti, ko trūksta. Kasdien kalbamės, nagrinėjame vaizdo įrašus. Tiesiog neišvengiame gilių duobių, po kurių neatsitiesiame. Pralaimėdami keliais taškais pradedame žaisti po vieną ir taip išeina. Vakar turėjome rimtą pokalbį tarpusavyje, išsikalbėjome. Manau, kad ketvirtadienį bus persilaužimo rungtynės, po kurių viskas atsistos į tas vėžes, kurios turėjo būti nuo pat sezono pradžios“, - ryžtingai kalbėjo M. Kuzminskas.

„Reikia daug treniruotis – tai viskas, ką mes dabar galime padaryti. Reikia ketvirtadienį laimėti ir iškovoti pirmą pergalę Eurolygoje. Reikia sunkiai dirbti ir padaryti viską, ką galime geriausio. Reikia gerinti gynybą, o tai galime padaryti tik treniruotėse. Pasikeitus treneriams jaučiasi pokyčiai. Noriu pasakyti, kad abu treneriai – tiek A. Trifunovičius, tiek Elias Zouras - yra geri. Reikia pasitikėti treneriu, o treneris turi pasitikėti mumis ir tai mes turime įrodyti aikštėje“, - sakė Sonny Weemsas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją