Planuojama, kad komanda rengtis olimpiadai pradės birželio 20 d. Treniruočių stovykla Lietuvoje turėtų vykti iki liepos 14 d. Po to numatyta savaitės stovykla ir dalyvavimas krepšinio turnyre Ispanijoje, kur turėtų žaisti Ispanijos, Argentinos, Australijos rinktinės.

Liepos 23-29 d. ekipa turėtų praleisti Lietuvoje, čia numatyta sužaisti maždaug 5 rungtynes. Pasirengimą Pekino olimpinėms žaidynėms rinktinė užbaigs stovykla su Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) „svajonių komanda“ Makao saloje, kurioje ta pati laiko juosta su Kinija. Čia treniruotis ir sužaisti porą kontrolinių rungtynių pirmosiomis rugpjūčio dienomis Lietuvai pasiūlė pati JAV rinktinė.

Iš Makao komanda turėtų skristi į Pekiną. Čia atskridę apie rugpjūčio 3 d. jie turėtų savaitę laiko aklimatizuotis. Rugpjūčio 10 d. rinktinės jau lauks pirmos Olimpinių žaidynių rungtynės.

Kaip ir šįmet rengiantis Europos čempionatui, numatyta sudaryti pagrindinę ir rezervinę rinktines. Jau sudarytas preliminarus 25 krepšininkų sąrašas. „Yra daug gerų prošvaisčių“, - apie Žydrūno Ilgausko dalyvavimą olimpiadoje sakė V. Garastas.

Rinktinės treneriai nesikeis – olimpiadai rengs specialistai, su kuriais komanda šįmet iškovojo Senojo žemyno pirmenybių bronzą.

LKF vadovas atkreipė dėmesį, kad Lietuvos krepšininkai dalyvaus penktose olimpinėse žaidynėse – tai iki šiol pavyko padaryti tik JAV. „Vien žaidimas olimpiadoje – nuostabus rezultatas““, - sakė V. Garastas, priminęs, kad kitoms valstybėms vien dalyvauti olimpiadoje – tas pats, kaip nuskristi į Marsą.

Vykdomasis komitetas taip pat vienbalsiai nutarė 1990 m. jaunių rinktinės treneriu paskirti Vitoldą Masalskį. Treneris paskirtas jau dabar, nes prasideda pasiruošimas Europos krepšinio čempionatui. Pasak V. Garasto, V. Masalskis - patyręs ir kaip žaidėjas, ir kaip treneris, puikiai pažįsta žaidėjus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją