„Tai džiugi žinia visai mūsų bendruomenei“, - teigė vienas projekto iniciatorių Gintautas Sodaitis.

„Aš pats esu iš šio miestelio ir visada norėjau, kad turėtume jaukią, gražią salę. Buvo daug sunkių akimirkų, kai atrodė, kad niekas gali nepavykti, tačiau tikėjimas leido mano gimtajam miestui padovanoti krepšinio salę“.

Prieš trejus metus gimusi idėja renovuoti Užuguosčio pagrindinės mokyklos salę – užtruko.

„Daug visko buvo“, - šypsosi G. Sodaitis. – Pirmiausiai, tai mums nenorėjo leisti dalyvauti konkurse. Šiaip ne taip pavyko. Tada laimėjome konkursą, paruošėme projektą, gavome Europos sąjungos lėšas ir pradėjome darbus“.

Renovuotuos salės atidarymo renginio akcentu tapo krepšinio rungtynės, kuriose Užuguosčio komanda Lietuvos mažų miestelių krepšinio lygos (LMML) rungtynėse 71:55 nugalėjo Onuškio krepšininkus. Aikštės šeimininkams tai buvo ketvirta pergalė per šešerias rungtynes.

„Visada norėjau, kad mano gimtojo miesto komanda rungtynes galėtų žaisti namuose“, - teigė Užuguosčio komandos vadovas G. Sodaitis. – Tai ir buvo viena svarbesnių priežasčių, kodėl mes pradėjome tuos atnaujinimo darbus. Senais laikais šioje salėje krisdavo ir profesionalų vedamos kitų miestų komandos, tikimės, kad po atnaujinimo darbų vėl galėsime pasigirti pergalėmis.

Šį ir praėjusį sezoną mes turėdavome glaustis aplinkiniuose miestuose, o dabar galėsime treniruotis ir rungtyniauti tikruose namuose. Tikimės, kad mūsų rungtynės bus maža šventė šio regiono žmonėms. Ir atidarymo rungtynėse susirinko pilna salė, visi šypsosi, visi patenkinti. Matai, kad ir kiek laiko ir nervų išnaudojai, tačiau nuoširdus žmonių džiaugsmas viską atperka. 2014 metus pradėjome sėkmingai, tikimės, kad ir toliau taip bus“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)