Dar neregėtas Lietuvos krepšinyje incidentas vyko 2006-ųjų gruodį Marijampolėje, po paskutiniųjų Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) čempionato antrojo rato rungtynių tarp “Arvi” ir TEO komandų.

Po rungtynių iš salės rūbinės link pasukusius TEO trenerius Algirdą Paulauską, Alfredą Vainauską, žaidėjas Jurgitą Štreimikytę-Virbickienę ir Rimą Valentienę pasitiko įsiutęs R.Kinkevičius. Jis spjovė į A.Paulauską ir pareiškė: “Čia tau už vasarą.”

Akimirksniu sureagavusį TEO trenerį nuo atsakomųjų veiksmų sulaikė kolega A.Vainauskas, tuoj pat įsikišo ir abu vyrus ėmė skirti Krepšinio centro direktorius Kęstutis Bagdanavičius. Atrodė, kad įsiplieskusios aistros tuo ir baigsis. Tačiau maždaug po 20 minučių prie išėjusių į lauką TEO trenerių vėl prisistatė R.Kinkevičius. Šįkart jis griebė A.Paulauskui už kaklaraiščio, tačiau nuo rimtesnių muštynių ir vėl išgelbėjo šalia buvę žmonės.

A.Paulauskas “Kauno dienai” sakė, jog R.Kinkevičius keršijo jam už tai, kad jo žmona Ligita nepateko į pagrindinį Lietuvos moterų rinktinės dvyliktuką, dalyvavusį pasaulio čempionate Brazilijoje.

“Ligitos į rinktinę neėmiau todėl, kad jos sportinė forma neatitiko reikalavimų. Tačiau jos vyras man ne kartą skambino ir atvirai grasino susidorojimu, žadėjo užmušti”, - atvirai pasakojo jauno vyro nemalonę užsitraukęs A.Paulauskas.

Treneris dėl grasinimų į policiją nesikreipė, tačiau apie įvykį Marijampolėje pranešus žiniasklaidai, R.Kinkevičiui buvo iškelta administracinė byla. Ketvirtadienį Marijampolės teisme buvo apklaustas R.Kinkevičius, nukentėjusiuoju įvardytas A.Paulauskas bei įvykio liudininkai. Vakar teismas marijampoliečiui skyrė piniginę baudą.

Už incidentą Marijampolėje 1000 litų bauda, kad neužtikrino komandų saugumo, LMKL nubaudė ir “Arvi” klubą.