Eurolygos sprendimas mažinti dalyvių skaičių iki šešliolikos „Unicaja“ komandai, kurios garbę gina Mindaugas Kuzminskas, praktiškai užkirto kelią į 2016-2017 m. turnyrą.

A licencijos neturintys ispanai į Eurolygą galėtų patekti nebent laimėję kvalifikacinį turnyrą, tačiau kol kas nėra aišku, nei kas jame dalyvaus, nei kada jis bus rengiamas. „La Opinion de Malaga“ portalas skelbia, kad laukti papildomos informacijos iš Eurolygos nenorinti „Unicaja“ apsisprendė. Jeigu FIBA ryšis organizuoti planuotas Čempionų lygos varžybas, klubas dalyvaus būtent jose.

Klubo viduje sprendimas jau yra priimtas ir šiuo metu „Unicaja“ laukia žinių iš FIBA organizacijos, kuri po Barselonoje priimto Eurolygos sprendimo atsitvėrė tylos siena ir nieko nekomentuoja.

Kiek anksčiau FIBA pati buvo paskelbusi, kad Čempionų lygos varžybose dalyvaus 16 komandų, o turnyro prizinis fondas sudarys 30 mln. eurų.

Tokio „Unicaja“ žingsnio buvo galima tikėtis. Sužinojęs apie Eurolygos sprendimą mažinti dalyvių skaičių, klubo vyriausiasis treneris Joanas Plaza pareiškė esantis šokiruotas ir manantis, kad tai tik skaldo Europos krepšinį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)