„T. Pačėsas dalyvavo lygos veikloje nuo pat jos įsikūrimo pradžios“, - pasakojo vienas VTB lygos vadovų Andrejus Širokovas. - Tomas - Anglijos „Premier“ lygos futbolo lygio treneris. Jis ne tik geras treneris, bet ir sumanus vadybininkas. Jo dėka Lenkija tapo aktyve VTB lygos nare.

Tomas taip pat yra labai gerbiamas kitose lygos turnyro dalyvių iš Europos Sąjungos šalyse. Į jo nuomonę atsižvelgia klubų bei nacionalinių ir tarptautinių federacijų vadovai. Neseniai T. Pačėsas, kaip Europos Sąjungos valstybių atstovas, aktyviai dalyvavo lemiamose derybose su galimais VTB lygos partneriais. Tai, kad T. Pačėsas įsijungė į lygos darbą - didžiulė mūsų sėkmė. Esu tikras, kad jo darbas vykdančio direktoriaus pareigose bus naudingas mūsų turnyrui“.

„Man nėra jokių problemų persikvalifikuoti į vadybininko darbą“, - sakė T. Pačėsas. - „Prokom“ klube aš ne tik treniravau žaidėjus, bet kartu derėjausi dėl komandos komplektavimo, dalyvavau diskusijose dėl varžybų kalendoriaus.

VTB lygoje mano atsakomybės sritis bus derybos su užsienio klubais. Iš Lenkijos, Čekijos, Latvijos, Lietuvos... VTB Vieninga lyga pajėgus turnyras, kuriame klubams patinka dalyvauti. Dabar svarbu užtikrinti, kad šios varžybos būtų tęstinės ir lyga tinkamai funkcionuotų“.

Primename, kad praėjusį mėnesį T. Pačėsas paliko finansinių sunkumų turintį „Asseco Prokom” klubą, su kuriuo net aštuonis kartus (keturis – kaip žaidėjas, keturis – kaip treneris) tapo Lenkijos čempionu. Didžiausias alytiškio pasiekimas per profesionalaus krepšininko karjerą buvo 1996 metais Atlantoje su Lietuvos rinktine iškovotas olimpinis bronzos apdovanojimas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją