Kaune pradėjęs žaisti nuo 2002-ųjų metų, su "Žalgiriu" T.Beardas tris kartus tapo LKL čempionu. Praėjusiame LKL čempionate amerikietis vidutiniškai pelnė po 19 taškų, pataikė 63,1 proc. dvitaškių, atkovojo beveik po 11 kamuolių. JAV krepšininkas buvo pripažintas naudingiausiu reguliariojo ir geriausiu praėjusio LKL sezono žaidėju, buvo naudingiausias LKL "Žvaigždžių dienos" ir SEB BBL finalinių rungtynių krepšininkas.

Sėkmingiausias savo Eurolygos rungtynes Lietuvos čempionų ekipoje T.Beardas sužaidė 2004 m. sausio mėn. Rungtynėse su Bolonijos „Skipper“ (Italija) jo efektyvumo rodiklis buvo rekordinis - net 63 balai. Tada jis pelnė 35 taškus, pramesdamas vos 3 metimus iš 14, atkovojo 19 kamuolių ir 11 kartų privertė varžovus prasižengti.

2004-2005 metų sezone, kai Kauno „Žalgiryje“ jau nežaidė Arvydas Sabonis, amerikietis per kiekvienas Eurolygos rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 18 taškų (pirmas komandoje) ir atkovodavo po 10,6 kamuolio (pirmas komandoje), o jo vidutinis efektyvumo rodiklis buvo 21,9 balo (pirmas komandoje).

Pasak Kauno klubo svetainės internete, trečiadienį į Lietuvą jau atvyko naujasis "Žalgirio" legionierius amerikietis Reggie Freemanas, pastaruosius du sezonus rungtyniavęs Belgrado "Reflex" (Serbija ir Juodkalnija) komandoje.

2004-2005 metų sezone Adrijos lygoje R.Freemanas per rungtynes vidutiniškai pelnė po 13,2 taško, atkovojo po 4,7 kamuolio, atliko po 2,6 rezultatyvius perdavimus ir perėmė po 1,5 kamuolio.

ULEB taurės turnyre jis vidutiniškai pelnė 15,6 taško, atkovojo po 4,3 kamuolio, atliko po 3,6 rezultatyvaus perdavimo bei perėmė po 2 kamuolius.

Per savo karjerą R.Freemanas tapo Prancūzijos čempionu (2002), iškovojo Serbijos ir Juodkalnijos taurę (2003) bei laimėjo Adrijos lygą (2004).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją