Lietuvoje kelias dienas viešėjo pusė šimto krepšinio aistruolių iš keturių (be Lietuvos) projekte dalyvaujančių valstybių: Bulgarijos, Ispanijos, Kroatijos ir Turkijos. Jie stebėjo krepšinio rungtynes, diskutavo ir patys žaidė krepšinį.

Turnyre dalyvavo po dvi vyrų ir moterų komandas iš kiekvienos šalies – iš viso 60 žaidėjų. Ir vyrų, ir moterų turnyre triumfavo Ispanijos ekipos.

Moterų finale susitiko dvi Ispanijos komandos. Po atkaklios, tačiau nuotaikingos kovos laimėjo antroji komanda: Carla Medina Hernández, Inés Perezpaya Alonso ir María Pascual Sánchez. Savo varžoves seseris Silvią ir Iranzu Drake Ruiz-Villar bei Estefanią Delgado Muñoz jos įveikė 3:2. Trečiąją vietą iškovojo Bulgarijos pirmoji komanda: Marina Gelova, Snejana Nikolova ir Antonia Zagorova.

Lietuvos moterų antroji komanda liko 6-a, o pirmoji – 10-a.

Vyrų turnyro finalą žaidė Ispanijos ir Kroatijos pirmosios komandos. Rungtynės taip pat buvo labai atkaklios. Ispanai Pedro Angomas Feliciano, Javieras Huertas Sampedro ir Izquierdo Braojos Álvaro 9:8 įveikė kroatus Benjaminą Markulaką, Ivaną Čosičių ir Filipą Škrinjaričių. Trečiąją vietą užėmė taip pat kroatai Ivanas Kovačevičius, Igoris Musulinas ir Nikola Baranas.

Lietuvos aistruolių trijulės užėmė devintąją (antroji komanda) ir dešimtąją (pirmoji) vietas.

Tarptautinį projektą „Aistruoliai prieš smurtą” įkvėpė Turkijos krepšinio federacija. Jo tikslas – sumažinti smurtą krepšinio arenose, didinant krepšinio aistruolių supratimą ir toleranciją, kuriant dialogą. Projektas, kuriame dalyvauja Lietuvos, Bulgarijos, Ispanijos, Kroatijos ir Turkijos krepšinio federacijos, bus vykdomas iki 2016 m. pabaigos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją