„Taip, mes tikrai svarstome šią galimybę, – „Raptors Republic“ cituoja krepšinio specialistą. – Manau, kad D. Sabonis yra labai geras komandinis žaidėjas, jis pritaptų prie bet kurio krepšininko. Nesvarbu, ar prie J. Valančiūno, ar prie kurio kito. Domantas paverčia savo komandos draugus geresniais krepšininkais. Jo pasiaukojimas aikštelėje, kova dėl kamuolių, sugebėjimas statyti geras užtvaras labai padeda komandos draugams.“

Anot D. Tolzmano, 20-mečio Lietuvos krepšinio talento įgūdžiai ir požiūris į darbą žavi Toronto klubą.

„Viskas, ką matėme Domantą darant koledže ir nacionalinėje rinktinėje sako, kad jis turi neįtikėtiną motorą. Jam nerūpi statistika, jis labiau už viską nori laimėti, o tai mums yra labai svarbu“, – pažymėjo Toronto klubo atstovas.

D. Tolzmanas taip pat kalbėjo apie D. Sabonio tėčio Arvydo įtaką bei patirties perdavimą.

„Manau, kad daugelis žmonių to neįvertina, – kalbėjo D. Tolzmanas. – Ypatingai vaikai, kurių tėčiai žaidžia NBA. Po rungtynių jie aikštelėje patys kvailioja su savo atžalomis bei taip perduoda patirtį ir jausmą.

Pavyzdžiui, Stephenas Curry dirbo „Raptors“ kamuolių padavinėtoju, kai jo tėtis Dellas žaidė Toronte. Būvimas šalia tokio aukšto lygio krepšinio vaikams tiesiog nesąmoningai įskiepija žinias ir supratimą apie krepšinį. Jie valgo, miega ir kvėpuoja krepšiniu.

Manau, kad Domantas ir yra būtent toks krepšininkas. Jo tėtis yra vienas geriausių aukštaūgių visoje istorijoje, tad iš jo Domantas išmoko tokių dalykų, kurių paprastas žaidėjas niekur neišmoktų. Tokios patirties niekas negali nusipirkti, o Domantas ją gavo iš savo tėčio. Dauguma vaikų dėl to atiduotų viską.“

NBA naujokų birža vyks birželio 23-iąją dieną Brukline. „Raptors“ ekipa turi 9-tąjį ir 27-tąjį šaukimus.

Pats D. Sabonis taip pat pripažino, jog norėtų žaisti „Raptors“ komandoje bei apie J. Valančiūną atsiliepė tik šilčiausiais žodžiais.

„Praėjusią vasarą Europos čempionate pirmą kartą su Jonu žaidėme vienoje komandoje, – sakė pats lietuvis. – Buvo labai smagu, jis yra puikus, juokingas vyrukas. Sulaukiau jo rūpesčio, todėl buvau labai patenkintas.

Su Jonu dar nesikalbėjau, žinojau, kad jis buvo užsiėmęs, nes žaidė atkrintamosiose varžybose. Nenorėjau jo trukdyti su savo reikalais.

Būtų tikrai puiku žaisti vienoje komandoje. Žinau, kad Lietuvoje labai daug kas norėtų, kad žaisčiau „Raptors“ komandoje. Tačiau tai priklauso ne nuo manęs.“

Anot D. Sabonio, jis mėgaujasi galimybe dalyvauti NBA klubų peržiūrose artėjant naujokų biržai.

„Tai tiesiog puikus jausmas būti viso šio proceso dalimi, – kalbėjo lietuvis. – Labai džiaugiuosi ir esu dėkingas už galimybę pademonstruoti savo sugebėjimus komandoms.“

D. Sabonio interviu po treniruotės Toronte:


Kiek anksčiau D. Sabonis dalyvavo ir Finikso „Suns“ komandos peržiūroje.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)