Į portalo sudarytą žaidėjų sąrašą pateko per pastaruosius 35 metus krepšinio aikštelėse žibėjusios žvaigždės iš Europos.

Aukščiausią vietą iš lietuvių sąraše užėmė Arvydas Sabonis, kuriam skirta 6-oji pozicija.

„Absoliučiai dominavęs FIBA turnyruose žaidėjas – neįtikėtinas ūgio, staigumo ir įgūdžių derinys. Po sunkių traumų jis buvo tik savo jaunystės šešėlis, tačiau vis tiek sugebėjo būti tarp geriausių savo puikaus pataikymo ir ūgio dėka. Tapo svarbiu Portlando „Trail Blazers“ komandos žaidėju NBA lygoje, tačiau fiziniai limitai jam neleido tapti aukščiausio kalibro NBA žvaigžde“, – amerikiečiai apibūdina Lietuvos krepšinio legendą.

13-oji vieta sąraše atiteko kitam NBA žaidusiam Lietuvos aukštaūgiui – Žydrūnui Ilgauskui.

„13 sezonų NBA lygoje. Rimtos sveikatos problemos pradžioje vertė abejoti, ar jis taps pastebimu NBA vidurio puolėju. Tačiau karjerą jis baigė du kartus patekęs į „Visų žvaigždžių“ rungtynes. Nors mobilumas buvo limituotas, Ž. Ilgauskas per savo karjerą ir stabiliai rinko taškus, ir gerai kovojo dėl atšokusių kamuolių“, – rašo hoopshype.com.

Tuo metu Šarūnui Marčiulioniui šiame sąraše atiteko 15-oji pozicija.

„Vienas iš Europos pionierių NBA lygoje. Buldogas, kuris drąsiai rinko taškus kildamas nuo atsarginių suolo, puikiai veržėsi ir gerai pataikė“, – apibūdinamas geriausius savo metus NBA „Golden State Warriors“ komandoje praleidęs Šaras.

Dirkas Nowitzki

Aukščiau už Sabą amerikiečiai reitingavo penkis žaidėjus – serbą Predragą Stojakovičių (5), kroatą Draženą Petrovičių (4) ir karjeros dar nebaigusią veteranų trijulę – prancūzą Tony Parkerį (3), ispaną Pau Gasolį (2) bei vokietį Dirką Nowitzkį (1).

„Vidutiniškai 22 taškai ir 7,9 atkovoto kamuolio per 18 sezonų NBA. Vienintelis europietis, kuris priklauso toms žaidėjų gretoms, kurias galima pavadinti pačiais geriausiais visų laikų krepšininkais. Puolimo mašina, turinti neįtikėtiną taiklumą. Atvedė favoritu nelaikytą Dalaso klubą į NBA čempionų sostą. 6-as visų laikų NBA rezultatyviausių žaidėjų sąraše. Vienintelis MVP iš Europos, kokio kito turbūt nepamatysime ilgą laiką“, – rašoma apie NBA lygoje vis dar žaidžiantį vokietį.

Pažymėtina, kad į hoopshype.com sudarytą sąrašą pateko tik vienas krepšininkas europietis, niekada nerungtyniavęs NBA. Tai – Jugoslavijos ir Serbijos krepšinio legenda Dejanas Bodiroga.

„Šaltakraujis žudikas, kuris dominavo Europos turnyruose visą dekadą. Laimėjo tris Europos čempiono titulus ir du pasaulio čempionatus su Jugoslavijos rinktine. Ar jis buvo per lėtas NBA lygai?“, – retoriškai klausia hoopshype.com.

Visas portalo sudarytas reitingo sąrašas

1. Dirkas Nowitzki (Vokietija)
2. Pau Gasolis (Ispanija)
3. Tony Parkeris (Prancūzija)
4. Draženas Petrovičius (Kroatija)
5. Predragas Stojakovičius (Serbija)
6. Arvydas Sabonis (Lietuva)
7. Vlade Divacas (Serbija)
8. Detlefas Schrempfas (Vokietija)
9. Marcas Gasolis (Ispanija)
10. Joakimas Noah (Prancūzija)
11. Tony Kukočas (Kroatija)
12. Andrejus Kirilenka (Rusija)
13. Žydrūnas Ilgauskas (Lietuva)
14. Rikas Smitsas (Olandija)
15. Šarūnas Marčiulionis (Lietuva)
16. Dino Radja (Kroatija)
17. Hidayetas Turkoglu (Turkija)
18. Predragas Danilovičius (Serbija)
19. Mehmetas Okuras (Turkija)
20. Dejanas Bodiroga (Serbija)
21. Danilo Gallinari (Italija)
22. Juanas Carlsoas Navarro (Ispanija)
23. Jose Manuelis Calderonas (Ispanija)
24. Goranas Dragičius (Slovėnija)
25. Nicolas Batumas (Prancūzija)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)