Vakarykštę nesėkmę Rygoje 79:88 prieš VEF komandą pirmiausia lėmė itin nesėkmingai sužaistas paskutinis kėlinys, kurį mūsiškiai pralaimėjo net 18:30. „Žalgirio“ žaidėjai taip pat negalėjo pasigirti ir taikliais tolimais metimais - jie pataikė tik 3 iš 17 bandymų (18 procentų).

Įdomi detalė ta, kad „Žalgirio“ starto penketas akistatą su VEF pagrindiniais žaidėjais laimėjo 38:28, bet atsarginiai krepšininkai pagal savo pelnytus taškus latviams neprilygo - 41:60. Tiesa, reikia pažymėti ir tai, kad „Žalgirio“ starto penketo nariai iš viso žaidė 110 min. (atsarginiai - tik 90 min.), o VEF ekipoje atvirkščiai - atitinkamai 93 ir 107 minutės.

„Žalgirį“ klampino legionierių žaidimas?

Analizuojant kiekvieno žaidėjo indėlį į rezultatą pasitelkus taip vadinamą „pliuso-minuso“ vertinimo sistemą, paaiškėjo, kad geriausiai „Žalgiriui“ sekėsi tada, kai ant parketo buvo Marko Popovičius (+8 taškai) ir Mantas Kalnietis (+3), o prasčiausiai, kai žaidė Ty Lawsonas (-12), DeJuanas Collinsas (-11), Sonny Wemmsas (-9) ir Milovanas Rakovičius (-8).

Nors T.Lawsonas (17 taškų), M.Rakovičius (14 taškų) ir S.Weemsas (8 taškai) buvo vieni iš rezultatyviausių svečių gretose, neigiami jų rodikliai pagal „pliuso-minuso“ sistemą tikriausiai parodo tai, kad jiems būnant aikštėje labiausiai pakrikdavo ir strigdavo komandinis žaidimas, ypač gynyboje, o puolime dažniausiai būdavo remiamasi individualiais veiksmais.

Beje, VEF ekipą į priekį labiausiai tempė Curtis Millage‘as ir tai atsispindi ne tik jo rezultatyvume (pelnė 20 taškų), bet ir įspūdingame rodiklyje pagal minėtą naudingumo vertinimo būdą - net +24 taškai. Tai reiškia, kad žaidžiant C.Millage‘ui VEF komanda prieš „Žalgirį“ susikrovė net 24 taškų persvarą.

DELFI primena, kad vadinamoji „pliuso-minuso“ žaidėjų naudingumo vertinimo sistema parodo, į kurią pusę krypo komandos rezultatas žaidžiant konkretiems krepšininkams. Ji skaičiuojama sudedant atskiras rungtynių atkarpas ir rezultato kaitą. Šis metodas yra taikomas stipriausiose pasaulio krepšinio lygose - NBA, Rusijoje, Vokietijoje bei kt. ir yra laikomas vienu objektyviausių norint įvertinti realią žaidėjų naudą komandai.

„Žalgirio“ komandos rezultato keitimasis žaidžiant konkretiems krepšininkams (žaidėjas, žaistos minutės, bendras rezultato skirtumas taškais jam žaidžiant):

Marko Popovičius22 min.+8
Mantas Kalnietis16 min.+3
Tadas Klimavičius14 min.0
Robertas Javtokas18 min.-1
Paulius Jankūnas25 min.-3
Mindaugas Kuzminskas12 min.-6
Tomas Delininkaitis9 min.-6
Milovanas Rakovičius22 min.-8
Sonny Weemsas29 min.-9
DeJuanas Collinsas10 min.-11
Ty Lawsonas24 min.-12

Komandinė statistika:

Startinio penketo taškai: VEF 28 - „Žalgiris“ 38

Atsarginių žaidėjų taškai: VEF 60 - „Žalgiris“ 41

Didžiausias spurtas: VEF 12:0 - „Žalgiris“ 11:0

Didžiausia turėta persvara: VEF 14 taškų - „Žalgiris“ 5 taškai

Taškai iš trijų sekundžių zonos: VEF 30 - „Žalgiris“ 44

Kiek kartų pasikeitė pirmaujanti komanda: 9.

Kiek kartų rezultatas buvo lygus: 9.

Kitas VTB Vieningosios lygos rungtynes žalgiriečiai žais po dviejų savaičių, lapkričio 20 dieną, Kazanėje su vietos „Uniks“ (3/1) klubu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją