Finalas prasidėjo atkaklia kova, tačiau pirmojo ketvirčio pabaigoje atletiškieji prancūzai šiek tiek truktelėjo į priekį (9:17). Nors antrajame ketvirtyje Lietuvos komanda kibo varžovams į atlapus ir vienu metu buvo išlyginusi rezultatą (22:22), tačiau prieš pertrauką ekipas vėl skyrė 8 taškai – 28:36.

Baterijas per poilsio minutes pasikrovę Prancūzijos krepšininkai ėmė pavojingai tolti ir susikrovė rekordinę 14 taškų persvarą (38:52). Visgi lietuviai ne tik kad nenukabino nosių, tačiau ir patys atsakė galingu spurtu, kurio dėka prieš lemiamą ketvirtį sugrąžino intrigą – 50:53.

Ketvirto kėlinio pradžia buvo daug žadanti – po Arnoldo Kulbokos tritaškio komandas jau skyrė vos vienas taškas (59:60), tačiau tuomet tikrą solo šou surengė Frankas Ntilikina. Prancūzų įžaidėjas pataikė tris tritaškius iš eilės, iš kurių vienas – paskutinę atakos laikui skirtą sekundę iš 10 metrų (59:69).

Ir po tokio smūgiu mūsiškiams atsigauti paprasčiau neužteko laiko. Po 3,5 min. finalinė rungtynių sirena paskelbė, kad Europos jaunių čempionais tapo Prancūzijos krepšininkai – 68:75.

Lietuva: Arnoldas Kulboka 28 (8/15 trit.), Gytis Masiulis 12, Tadas Sedekerskis 10 (11 atk. kam.), Einaras Tubutis 7, Arnas Velička 4 (8 rez. perd.), Ignas Sargiūnas ir Grantas Vasiliauskas po 3, Džiugas Slavinskas 1 taškas.

Prancūzija: Frankas Ntilikina 31 (7/10 trit.), Sekou Doumbouya 15 (9 atk. kam.), Bathiste Tchouaffe 12, Bastienas Vautier 6 (13 atk. kam.), Abdoulaye N'Doye ir Ivanas Fevrier po 4, Adamas Mokoka 3 taškai.

2016-eji – rekordiniai Lietuvos jaunimo krepšiniui: vos antrą kartą istorijoje visos trys rinktinės pateko į Europos čempionato finalus. Tiesa, visos turėjo tenkintis sidabro medaliais.

Iki 18-mečių pasiekimo šią vasarą Manto Šerniaus vadovaujama jaunučių (iki 16 metų) rinktinė tapo Europos vicečempione, finale 72:74 pralaimėjusi Ispanijai. Taip pat sidabru pasipuošė ir Tomo Masiulio vadovaujami 20-mečiai, lemiamame mūšyje taip pat turėjusi pripažinti Ispanijos bendraamžių pranašumą (68:55).

Krepšinis.lt primena, kad grupės etape vos kartą suklupę mūsiškiai ketvirtfinalyje sukūrė tikrą stebuklą – per 3,2 sek. sugebėjo panaikinti 4 taškų deficitą ir 82:81 įveikti Rusijos bendraamžių barjerą.

Aidint sirenai tritaškį iš fantastikos srities pataikęs 17-metis Arnas Velička lietuviams atvėrė kelią ne tik į elitinį ketvertą, bet ir užtikrino vietą 2017 metų vasarą vyksiančiame 19-mečių pasaulio čempionate.

Bet sustoti Lietuvos komanda nė neketino ir pusfinalyje 69:62 pranoko Vokietijos krepšininkus, o pergalės kalviu ir vėl tapo gynėjas A. Velička, kritiniu metu pelnęs septynis taškus iš eilės ir sukrovęs lemiamą pranašumą.

Tuo metu iki viršūnės be pralaimėjimų nužygiavę prancūzai ketvirtfinalyje nesunkiai 75:61 susidorojo su Bosnija ir Hercegovina, o pusfinalyje 82:72 įrodė pranašumą prieš bendraamžius iš Italijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (183)