„Pirmiausia, labai džiaugiamės šia pergale. Jos labai norėjome, ji tokia pribrendusi, nes padarėme atitinkamas išvadas. Kažkaip paskutinius mėnesius būdavo tokia situacija, kad visas varžybas žaidžiame gerai, o paskutinę minutę jau tokia įtampa, kad neaišku, ar laimėsime. Šiandien to siekėme išvengti. Galiu pasakyti, kad šiandien gerai sužaidėme visus keturis kėlinius, pakankamai valdėme situaciją. Džiugu, kad laimėjome išvykoje ir prieš tikrai galingą varžovą“, – teigiamų emocijų neslėpė „Šiaulių“ komandos vyriausiasis treneris Gediminas Petrauskas.

Jo teigimu, laimėti padėjo būtent tai, jog žaidėjai buvo susikoncentravę ir puolime, ir gynyboje. „Komandoje jau yra kažkoks emocinis užtaisas. Žadėjai vieni kitiems primena, kad nors ir liko 30 sekundžių iki rungtynių pabaigos, tai reiškia, kad liko daug laiko, kad dar negalima atsipalaiduoti. Todėl išmokome žaisti iki paskutinės akimirkos. Šia pergalė džiaugiuosi ir todėl, kad vyrams tai bus psichologinis postūmis kitoms rungtynėms“, – įsitikinęs G. Petrauskas.

Klaipėdos „Neptūno“ vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis taip pat akcentavo, jog „Šiaulių“ žaidėjai sužaidė labai geras rungtynes. „Mums nepavyko sustabdyti nė vieno dalyko, ką akcentavome peržiūrose, treniruotėse. Jie dominavo po lenta, tai jų stiprioji pusė. Kai priešininkai pelno 20 antro šanso taškų, tada sunku kalbėti apie pergalę. Bet to, pralaimėjimą lėmė ir mūsų klaidos, po kurių varžovai pelnydavo greitus taškus“, – pralaimėjimo priežastis vardijo D. Adomaitis.

Paklaustas, kodėl „Neptūnas“ taip energingai žaidžia Europos taurės turnyre, o LKL čempionate yra tarsi kita komanda, D. Adomaitis neslėpė, jog patys ieško priežasčių, kodėl atsirado toks kontrastas.

„Viską stengiamės daryti lygiai taip pat, ar ruošiamės Europos taurės varžyboms, ar LKL rungtynėms. Vyrams priekaištų neturiu, jie tikri profesionalai, dirba, neatsipalaiduoja. Matyt, egzistuoja psichologinis momentas. Europos taurėje nė vienų varžybų neiname žaisti kaip favoritais. O šiandien būtent mes, o ne „Šiauliai“ buvo įvardijami favoritais, Gal tai viena iš priežasčių, ta tokia psichologinė našta“, – samprotavo D. Adomaitis.

Varžybose su „Šauliais“ klaipėdiečių gretose nepasirodė „Neptūno“ kapitonas Martynas Mažeika. „Toks tas jau gyvenimas, kad žmonės suserga. Prieš kelias dienas į treniruotes grįžo Simas Galdikas, persirgęs rota virusu, o šiandien jau Martynas pranešė, kad guli su temperatūra. Be to, ir D. Zavackas, atėjęs žaisti varžybų, vis į tualetą laksto. Aš tikrai nežinau, kokios sudėties vyksime į Maskvą žaisti Europos taurės turnyro varžybų“, – ne itin optimistiškai buvo nusiteikęs „Neptūno“ strategas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)