„Praradome vieną iš mūsų komandos žaidimo kūrėjų A. Varejao, praradome žvaigždę Keviną, vėliau praradome dar vieną žvaigždę K. Irvingą. Mes stengėmės kompensuoti netektis, tačiau per daug talentų sėdėjo vilkėdami kostiumus“, – teigė krepšininkas.

Puolėjas finale tarp abiejų komandų pirmavo pagal pelnomus taškus (35,8), atkovotus kamuolius (13,3) ir rezultatyvius perdavimus (8,8). Tai – pirmas toks pasirodymas per NBA finalų istoriją. Tiesa, puolėjas žaidė beveik be keitimų (vid. net po 45,8 min.), o pirmuose dviejuose mačuose prireikė pratęsimų.

„Dėl gerbėjų aš stengiuosi išėjęs į aikštę palikti visą save. Tikiuosi to užteko, – sakė L. Jamesas. – Komanda žaidė tiek gerai, kiek galėjo, turime nusiimti kepurę prieš „Warriors“.

Visa „Cavaliers“ komanda atliko 14 rezultatyvių perdavimų ir prarado 19 kamuolių, o pats L. Jamesas kamuolį rezultatyviai perdavė 9 kartus, bet suklydo 6 sykius.

„Aš mėgaujuosi kova, kol ji man patinka. Nepatinka būti tokiu neefektyviu, koks šiąnakt buvau. Mes šiąnakt atlikome 14 rezultatyvių perdavimų, aš atlikau 9 ir čia nėra kuo mėgautis. Taip nelaimėsi rungtynių“, – kalbėjo žaidėjas.

Jis taip pat pripažino, kad yra arti tos nuomonės, jog mieliau būtų net nepatekti į atkrintamąsias nei pralaimėti finalą.

„Aš du kartus praleidau atkrintamąsias, o keturis kartus pralaimėjau finalą. Beveik pradedu tikėti, kad geriau nepatekti į atkrintamąsias nei pralaimėti finalą. Tai skaudina žymiai mažiau, kuomet tu neturi net galimybių laimėti. Tačiau tada pagalvoju, kaip smagu yra kovoti atkrintamosiose. Man pasisekė, kad esu čia vėl“, – pasakojo atletas.

„Warriors“ NBA čempionais tapo ketvirtą kartą, tačiau pirmą sykį po 40 metų pertraukos – jie triumfavo 1947, 1956, 1975 ir 2015 metais.

Tuo metu 1970 m. įkurta „Cavaliers“ komanda ir toliau lieka be aukso žiedų: Klivlando atstovams nepavyko laimėti 2007 ir 2015 m. superfinalų.

Beje, L. Jamesas pralaimėjo jau ketvirtą NBA superfinalo seriją per savo karjerą – jis laimėjo tik dvi iš šešių žaistų. Tuo metu legendinis Michaelas Jordanas, su kuriuo kartais yra mėginamas lyginti LeBronas, suklupti finale sau neleido – jis triumfavo visose šešiose lemiamose serijose ir tapo visų jų MVP (naudingiausiu žaidėju).

NBA komisaras Adamas Silveris šių metų naudingiausio finalo žaidėjo (MVP) prizą kiek netikėtai įteikė nė vieno mačo reguliariajame sezone startiniame penkete nepradėjusiam A. Iguodalai, kuris finalo serijoje ne tik dengė L. Jamesą, bet ir puikiai darbavosi puolime. „Warriors“, kurie serijos pradžioje atsiliko 1:2, laimėjo paskutines tris dvikovas, kai į starto penketą vietoje „centro“ Andrew Boguto nuspręsta leisti A. Iguodalą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)