Praėjusį sezoną lietuvis praleido Reimso „Champagne Basket“ klubo gretose. Prancūzijos trečioje lygoje Ž. Stankus per mačą vidutiniškai įmesdavo po 8,5 taško bei sugriebdavo po 2,6 atšokusio kamuolio.

- Kodėl pasirinkote „Sakalus“?

- Norėjau šiais metais rungtyniauti Lietuvoje. Taip pat norėjau likti savame mieste. Patiko man treneriai bei žaidėjai. Klubo vizija paliko gerą įspūdį, nes daromas jaunų ir patyrusių žaidėjų mišinys. Manau, kad turėsime neblogą komandą.

- Iš kokių komandų turėjote pasiūlymų?

- Turėjau pasiūlymų Lietuvoje, bet jie buvo migloti, o aš nenorėjau laukti iki rugsėjo mėnesio, todėl nusprendžiau pasirašyti kontraktą su „Sakalais“.

- Kaip sezonas Prancūzijoje?

- Mums sezonas buvo tikrai geras, nes tapome trečiosios lygos čempionais. Pagrindinis skirtumas tarp LKL ir Prancūzijos buvo tas, kad ten daugiau žaidžiamas atletiškesnis krepšinis. Ten visi krepšininkai bėga greitai ir aukštai šokinėja.

Nustebino mane krepšinio lygis, nes tikėjausi tikrai prastesnio. Komandos turėjo neblogų žaidėjų, o ir rungtyniauti buvo geros sąlygos. Šalis taip pat graži, tvarkinga.

- Ko tikitės iš ateinančio sezono?

- Tikimės gerų rezultatų. Norime kilti kuo aukščiau. Kol kas sunku kažką prognozuoti, nes surinkta nauja komanda, bet norėtųsi trečiosios vietos LKL, o kaip bus – pamatysime.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją