Pirmojo rato dvikovoje Kauno „Žalgiris “ varžovus iš Turkijos nugalėjo 75:87, bet Š. Jasikevičius prieš kelionę pabrėžė, kad tai – jau istorija, o galvojant apie pergalę namuose galima tik dar kartą pakišti koją patiems sau.

„Varžovai labai talentingi, galintys įmesti daugiau nei 80 taškų prieš bet kurią komandą. Jie namuose žaidžia tikrai geriau, agresyviau, ką atspindi ir pergalės prieš tikrai pajėgias ekipas („Galatasaray“ namie nugalėjo Pirėjo „Olympiakos“, „Barcelona“, Stambulo „Darušafaka“, – red. past.). Svarbiausia, susitvarkyti su atmosfera, su savimi, su gynyba. Kad laimėjome namuose, nereiškia nieko. Dabar tai netgi blogiau, nes varžovai norės susigrąžinti pergalę prieš savus žiūrovus“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Patys žalgiriečiai turnyro lentelėje šiuo metu užima 12-ąją vietą tarp 16 ekipų.

Lyginant su pirmomis rungtynėmis Kaune, turkų gretose jau nebėra buvusio žalgiriečio Justino Dentmono, kurį sudėtyje pakeitė Bruno Fitipaldo. Visgi šis žaidėjas ekipoje atlieka tik epizodinį vaidmenį, kurio Š. Jasikevičius linkęs nesureikšminti.

„J. Dentmonas pats galėjo pelnyti daugiau taškų, o naujokas bando daugiau kurti. Galbūt jis negali pakeisti rungtynių eigos savo individualiais veiksmais, bet jam būnant aikštėje kamuolys juda kiek geriau“, – dėstė Š. Jasikevičius. – Svarbiausia užduotis – pristabdyti varžovų puolimą. O jų gynyboje yra spragų, kurias bandysime išnaudoti.“

Anot Š. Jasikevičiaus, šį kartą kelionė žalgiriečiams yra paranki – laukia tik vienas skrydis.

„Tikimės, kad nebus problemų Stambulo oro uoste, situacija ten lyg ir normalizavosi. Šiandien vakare dar šiek tiek pajudėsime, pasižiūrėsime keletą niuansų. Treniruotė prieš rungtynes bus labai trumpa“, – kalbėjo treneris.

Žalgirietis Edgaras Ulanovas taip pat pažymėjo, kad „Galatasaray“ namuose žaidžia kur kas geriau nei išvykoje.

„Laukia sunkios rungtynės su namų komanda. Namie turkai kur kas pavojingesni, todėl apie kažkokį nenusiteikimą negalime net kalbėti. Patys pamatėme, kaip gali būti praėjusią savaitę, kai Belgrado komandai nusileidome pagal visus komponentus. Svarbiausia sulaikyti varžovų puolimą, tuomet turėsime neblogus šansus parsivežti pergalę“, – dėstė E. Ulanovas.

„Žalgirio“ ir „Galatasaray“ mačas penktadienį Turkijoje prasidės 19 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)