Kauniečiai pirmoje rungtynių pusėje dar pirmavo, tačiau vėliau svečiai iš Rusijos perėmė iniciatyvą ir trečiajame kėlinyje susikrovė dviženklę taškų persvarą.

VDU gretose išsiskyrė Mindaugas Kušas, pelnęs 17 taškų, Paulius Sorokas pridėjo 14, Rokas Grinius 12, Deividas Girdvila ir Rolandas Jakštas po 9, Žilvinas Kuklierius 8, Justas Kalinauskas 6, Rytis Juknevičius 5 taškus.

Iš rusų ekipos nesulaikomas buvo Stanislavas Krianovas, surinkęs net 38 taškus, 14 taškų pridėjo Dmitrijus Perepsypkinas, 10 taškų - Konstantinas Belovas.

Įdomu pastebėti, kad rusai suklydo vos 8, o VDU - net 25 kartus.

„Rusai pageidavo, kad mes žaistume be savo lyderių - LKL žvaigždžių. Tai draugiškos rungtynės ir mes sutikome. Iš LKL rungtyniavo tik du krepšininkai - Paulius Sorokas ir Mindaugas Kupšas. Leidome daugiau pažaisti NKL rungtyniaujantiems krepšininkams. aikštėje nors po kelias minutes žaidė visi 12 komandos žaidėjų“, - kalbėjo VDU komandos vadovas Vladas Juknevičius.

Pasak jo brolio, VDU komandos trenerio Arūno Juknevičiaus, žaidėjams trūko nusiteikimo ir noro. „Tai buvo draugiškos rungtynės ir žaidėjų veiduose ir veiksmuose pasigedau užsidegimo“, - nevyniodamas žodžių į vatą sakė VDU ekipos treneris.

VDU komandos vadovas pabrėžė, kad tikrasis komandų pajėgumas paaiškės šių metų liepos mėnesį, kuomet Ispanijoje vyks pirmosios Europos universitetų žaidynės.

„Manau, kad mūsų pagrindinė ekipa yra stipresnė už Maskvos valstybinės kūno kultūros akademijos komandą. Tą ne kartą įrodėme Europos studentų čempionatuose“, - pridūrė V. Juknevičius.

Primename, kad trečiadienį Lietuvos Edukologijos universiteto (LEU) ekipai, treniruojamai Algimanto Šato, draugiškose rungtynėse nepavyko įveikti Sankt Peterburgo LGU komandos.

Vilniaus „Siemens“ arenoje vykusioje dvikovoje pergalę rezultatu 82:70 (19:15, 22:23, 14:22, 15:22) šventė svečiai iš Rusijos.

LSKL prezidentas Rimantas Cibauskas prasitarė, jog jau kovo mėnesį jis arba kuris nors lygos atstovas vyks į JAV ir bandys susitarti dėl Lietuvos bei JAV studentų komandų dvikovos.

„Norėtųsi, kad tokia dvikova įvyktų neutralioje šalyje, neutralioje aikštėje“, - samprotavo jis.