Dabar D-Mo gali pasirašyti mažesnės vertės vienerių metų sutartį, o tokiu atveju „Rockets“ jį parduoti galės tik su paties krepšininko leidimu.

D. Motiejūnas gali priimti ir kitų komandų pasiūlymus, tačiau tik trys ekipos – Filadelfijos „76ers“, Denverio „Nuggets“ ir Bruklino „Nets“ – šiuo metu turi laisvų pinigų sutarčiai su lietuviu. Visgi šie trys klubai jau turi po 20 žaidėjų ir, norėdami įsigyti lietuvį, turėtų prieš tai surasti jam laisvą vietą.

Mūsiškis sezoną gali pradėti ir kitoje šalyje ar apskritai jį praleisti.

Po naktį iš sekmadienio į pirmadienį Hjustone vykusių pirmų ikisezoninių rungtynių, kuriose „Rockets“ net 131:94 (34:21, 38:24, 29:25, 30:24) nušlavė Šanchajaus „Sharks“ kolektyvą, apie D-Mo prabilo ir vyriausiasis „Raketų“ treneris Mike'as D'Antoni, prieš tai tvirtinęs matąs D. Motiejūną atsarginio žaidėjo vaidmenyje keičiant pavargusį Ryaną Andersoną.

„D-Mo yra sunkioje situacijoje. Jis turi daryti, ką turi daryti, o mes einame į priekį“, – pareiškė jis, pridūręs, kad nori Donato savo komandoje, bet supranta šio verslo taisykles.

Uraganinį puolimą pademonstravę šeimininkai per pirmus du kėlinius į varžovų krepšį įsūdė net 72 taškus ir pirmavo 27 taškų skirtumu (72:45). Atotrūkis tarp komandų nemažėjo ir po didžiosios pertraukos, kol galiausiai pasiekė ir 40 taškų ribą (112:72). Ir tik pačioje mačo pabaigoje kinams pavyko keliais taškais sušvelninti savo atsilikimą.

„Rockets“: Jamesas Hardenas 16 (10 rez. perd.), Ryanas Andersonas, Nene ir K. J. McDanielsas po 12, Clintas Capela (11 atk. kam.), Corey Breweris ir Kyle'as Wiltjeris po 10, Samas Dekkeris 9, Trevoras Ariza ir Ericas Gordonas po 8 taškus.

„Sharks“: Jimmeris Fredette 33 (11/26 metimai iš žaidimo, 8/8 baudos), Guerschon Yabusele 24 (12 atk. kam.), Liu Xiaoyu 14 taškų.

Šiuo metu „Rockets“ stovykloje yra 19 krepšininkų ir tikėtina, kad paskutinė vieta laikoma būtent lietuviui. Garantuotų kontraktų vietos komandoje jau užimtos, kadangi sutartis turi 15 krepšininkų.

D. Motiejūnas praėjusį sezoną žaidė 37-erias rungtynes, vidutiniškai pelnydavo po 6,2 taško ir atkovodavo po 2,9 kamuolio.

„Rockets“ lietuvį buvo iškeitęs Detroito „Pistons“ komandą, bet kaunietis ten nepraėjo medicininės patikros. D. Motiejūnas vėl grįžo į Hjustoną ir sužaidė 17 rungtynių starto penkete.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)