Rusijos ekipos treneris Rimas Kurtinatis neslėpė, kad jį nuliūdino Kauno arenoje pasigirdę jo adresu skirti švilpimai. Taip pat treneris iš Lietuvos negailėjo pagyrų „Žalgirio“ lyderiui Sonny Weemsui.

„Chimki“ ekipa buvo suburta tam, kad patektų tarp aštuonių geriausių Eurolygos komandų, tačiau sezono pradžioje jiems nepasisekė. Kalbant apie šios dienos rungtynes manau, kad susitikimas turėjo patikti žiūrovams - buvo ir tritaškių, ir gražių dėjimų. Tačiau mes nežaidėme tokio žaidimo, kokį norėtume žaisti. varžovai kontroliavo rungtynių eigą ir tai nėra gerai.

Leidome įsižaisti T. Kelačiui, kuris jaučia, jog į ekipą ateis Mickaelis Gelabale'is, ir norėjo įrodyti savo vertę. Rungtynių pabaigoje turėjome kelis variantus. Viskas priklausė nuo to, ar varžovai prasižengs, ar ne, o jie to nedarė. Gerai, kad kamuolys paskutinės atakos metu atiteko S. Weemsui. Jis pasirinko sprendimą, kuriuo aš džiaugiuosi. Seniai esu matęs, kad kas nors štai taip būtų išsprendęs rungtynių baigtį“, - spaudos konferencijoje kalbėjo A. Trifunovičius.

„Manau, rungtynės patiko visiems, išskyrus mane... Bet nieko nepadarysi - kažkas turėjo pralaimėti. Bet kokiu atveju esu patenkintas varžybų eiga. Aišku, tai nėra kažkokie atsiprašymai, bet turėjome sveikatos problemų. Manau, jog „Žalgiriui“ ši pergalė duos pasitikėjimo prieš kitą etapą Eurolygoje, tad linkiu jam sėkmės.

Pripratau prie to, kad varžovų aikštėje svečiai yra nušvilpiami. Tačiau daugelis žaidėjų ir žiūrovų turbūt net nežino, ką aš esu padaręs Kaunui čia žaisdamas, tad, žinoma, gaila būti nušvilptam sugrįžus namo“, - neslėpė R. Kurtinaitis.

Kalbėdamas apie „Žalgirio“ žaidimą R. Kurtinaitis pastebėjo, kad kauniečiai labiau pasitikėjo savo jėgomis. Taip pat treneris išskyrė Dainių Šalengą ir Sonny Weemsą.

„Žalgiris“ demonstruoja komandinį žaidimą, o į ekipą sugrįžęs D. Šalenga įnešė permainų ir atliko daug juodo darbo. Mano žaidėjai kovojo su S. Weemsu kaip lygūs su lygiu, bet žinoma – S. Weemsas pasaulinio lygio žaidėjas.

Manau, „Žalgiriui“ pasisekė, jog jį įsigijo - daugelis geriausių Europos ekipų norėtų turėti tokį žmogų savo komandoje. Nėra taisyklės kaip sužaisti rungtynių pabaigą. Yra laiminga pabaiga ir nelaiminga. Priėmiau sprendimą gintis iki galo. Nemanau, kad sprendimas buvo neteisingas, galbūt daugiau nesėkmingas. Gyveni ir mokaisi“, - spaudos konferenciją užbaigė R. Kurtinaitis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją