A grupėje "Chimki" taip pat išbandys jėgas su Astanos "Astana", Mariupolio "Azovmaš", Kazanės "Uniks", Talino "Kalev", Zgorželeco "PGE Turow", Sankt Peterburgo "Spartak", Samaros "Krasnye Krylia" bei ekipa, gavusia vardinį kvietimą.

Po burtų traukimo strategas strategas teigė, jog "ant popieriaus" A grupė yra stipresnė nei B, bei pasidalino ceremonijos įspūdžiais.

- Buvo skirtumas su kuo žaisti?

- B grupė yra silpnesnė bent savo vardais, biudžetais. Ten žaisti būtų patogiau, bet kaip yra taip yra. Žaisime su tomis komandomis, kurias gavome. Man kaip treneriui įdomiau žaisti su stipriomis komandomis, o mūsų grupė stipri.

- Kelintą kartą traukiate burtus?

- Jau trečią, pasidariau etatinis (šypsosi - red. pastaba). Šiemet taip pat traukiau Eurolygos burtus ir galiu pasakyti, kad "labai sėkmingai" ištraukiu varžovus savo komandai. Lengvesnė galėjo būti tiek ši, tiek Eurolygos grupė, bet ką padarysi.

- Kaip jums pati ceremonija?

- Na, kiekviena lyga turi savo scenarijų. Eurolygoje buvo kiek kitaip, burtus traukėmė dviese su treneriu Ivkovičiumi. Čia sistema - kitokia, tačiau nemanau, kad ji bloga. Kiekvienas renginys turi teikti malonumą, o šiandien traukimas buvo smagus ir gražus, tad manau, kad viskas puiku.

- Kokius tikslus keliate "Chimki"?

- Sunku pasakyti. Žaisime ir Eurolygoje - kaip mums pavyks taip pavyks. Žinoma, sudėtinga, silpnų komandų Eurolygoje nėra. Tiesiog žaisime, bus matyt. Eurolygoje mūsų laukia sunkus startas, nes iš pradžių svečiuose žaisime su Stambulo "Fenerbahce Ulker", o tada namuose su Madrido "Real" ir jeigu pradėtume dviem pralaimėjimais būtų itin sunku psichologiškai, bet aš manau, kad viskas bus gerai. Kalbant apie Eurolyą, mes susikomplektavome šiemet neblogai. O VTB Vieningoje lygoje bus matyti, bus sunku užimti pirmą vietą ir nedalyvauti atkrintamosiose.

- Ką galite pasakyti apie dalinę Rusijos čempionato integraciją į VTB Vieningąją lygą lygą?

- Žinau, kad pirmadienį turėtų būti posėdis. Komandos iš Rusijos, su kuriomis žaisime VTB Vieningoje lygoje, su mumis Rusijos pirmenybių mačų nežais, jie tiesiog užsiskaitys. Manau, kad tai - labai geras sprendimas.

- Kaip jums faktas, kad VTB lygoje žais Klaipėdos "Neptūnas"?

- Turi gerą salę, žadėjo pinigų. Šiais laikais klubo istorija nėra itin svarbi, nors "Neptūno" istorija ir didelė. Galiu paimti NBA pavyzdį. Majamio "Heat" įsigijo kelias žvaigždes... pirmą sezoną žaidė finale, o antrą laimėjo čempionatą. Taigi, kad taptum čempionu, 20 metų nereikia.

Jeigu turės neblogą biudžetą, jeigu turės trenerį, viskas bus gerai. Girdėjau, kad Klaipėdos meras žadėjo finansavimą. VTB Vieningoji lyga turi finansų limitą, be kurio komandos negali žaisti, taigi "Neptūnas" turėjo jį garantuoti. Manau, už biudžetą gali nupirkti ir gerų žaidėjų, ir trenerį. Tegul žaidžia, juk tai įdomi lyga. Aišku, kažkada galvojau, kad žais "Šiauliai" - nežinau kodėl buvo pasirinktas "Neptūnas".

Šaltinis
Temos
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)