Įdomiausias mačas. Pirmiausiai iš visos gausybės savaitgalio rungtynių išsiskyrė Kauno „Atleto-LSU“ ir Kretingos „Kretingos“ kova. Didžiąją susitikimo dalį savo aikštėje žaidę kauniečiai buvo priversti vytis varžovus, o pagrindinio rungtynių laiko viduryje atsiliko 12 taškų skirtumu 39:51. Tačiau ketvirto ketvirčio metu sukaupę visas jėgas „Atleto“ atstovai ištirpdė skirtumą ir likus 1:30 min. rezultatas jau buvo 57:62. Nuo šio momento kretingiškiai tik galėjo stebėti varžovų lyderio Modesto Žaunieriūno solo pasirodymą. 5 taškus be atsako pelnęs krepšininkas likus 12 sekundžių išlygino rezultatą (62:62). Per likusį laiką nei vienai ekipai nebepavyko pelnyti taškų – pratęsimas.

Per papildomas 5 minutes ekipos žengė greta ir intriga nusikėlė į pabaigą. Likus 7 sekundėms ir „Atletui“ atsiliekant 1 tašku (68:69), rezultatą persverti turėjo galimybę Tomas Miškinis, tačiau abi jo baudos skriejo pro šalį. Kitoje atakoje kauniečiai prasižengė ir likus 1 skundei baudas mesti stojo „Kretingos“ atstovas Martynas Airošius. Viena bauda buvo taikli, o šeimininkams nebeliko laiko lemiamai atakai. Susitikimas baigėsi rezultatu 70:68.

Savaitės rungtynės. Savaitgalis Ukmergėje buvo ypatingas. Į lygos istoriją rungtynės tarp „Olimpo“ ir Ignalinos „Ignalinos“ įėjo kaip pirmas B diviziono mačas, transliuotas gyvai internetu. Pačiai „Olimpo“ komandai ir visam Ukmergės miestui įvykis svarbus tuo, kad į technologijų ir verslo profesinio mokymo centrą pritraukė rekordinį kiekį žiūrovų. Pačios rungtynės žiūrovams intrigos pagailėjo, tačiau nuotaikos nesugadino. Vietos komanda visas rungtynes turėjo iniciatyvą savo rankose ir laimėjo užtikrintu rezultatu 93:57. Rungtynes stebėjo buvęs rajono meras Vydas Paknys, buvęs „Lietuvos ryto“ žaidėjas Arnas Kazlauskas, kuris iš Vilniaus persikėlė gyventi į Ukmergę, taip pat kiti vietos verslininkai ir valdžios atstovai.

Sunkus savaitgalis. Tikrai šaltų nervų savaitgalį prireikė Kauno raj. „Omega-United“ atstovams. Per dvejas savaitgalio rungtynes kauniečiai turėjo du itin sunkius mačus, kuriuos abu pralaimėjo. Penktadienį Akmenėje „Omega“ vos nesukūrė sensacijos ir tik dviem taškais nusileido A diviziono lyderiams SCKK-„Akmenės cementui“ 88:90. Šeštadienį Kauno rajono komanda savo aikštėje priėmė svečius iš Kuršėnų – „Grafų baldų-Kristalo“ krepšininkus. Atkaklus mačas baigėsi rezultatu 78:75 svečių naudai.

Pasikeitė lyderiai. Šį savaitgalį RKL A divizione pasikeitė turnyrinės lentelės viršūnė. Iki tol pirmavusi Akmenės SCKK-„Akmenės cemento“ komanda pirmą vietą užleido Tauragės krepšinio klubui. Šią rokiruotę lėmė akmeniškių patirta antras pralaimėjimas reguliariajame. sezone. Šeštadienį išvykoje į Kauną „Akmenės cementas“ nusileido „KTU-Mimetai“ 65:73. Būtent ši nesėkmė nusmukdė lyderius – su 7 pergalėmis ir 2 pralaimėjimais Akmenė smuktelėjo į antrą vietą. Trečioje su tiek pat pergalių rikiuojasi KTU.

Nauji žaidėjai. Praėjusią savaitę komandos aktyviai koregavo savo sudėtis. Kauno raj. „Omega-United“ į savo gretas pasikvietė 198 cm ūgio puolėją Eivydą Petrulį. „Atletas-LSU“ į „KTU-Mimetą“ išleido savo lyderį, 195 cm ūgio puolėją Simą Raupį. Biržų „Biržų“ marškinėlius nuo šiol vilkės patyręs įžaidėjas Žydrūnas Kelys. Anykščių KKSC-„Volupio“ gretas papildė NKL patirties turintis Paulius Leščinskas. B divizione Kupiškio KK „Kupiškis“ į savo sudėtį įtraukė NKL žaidžiantį Gytį Radzevičių. Pastarasis yra dvidešimtmetis, tad pagal naujas dvigubos licencijos taisykles gali žaisti abiejose lygose.

Be pralaimėjimų. Iš pergalių kelio nuo pat sezono pradžios neiškrypsta dvi diviziono komandos. Panašios jos ne tik rezultatais, bet ir pavadinimais. Plungės „Olimpas“ ir Ukmergės „Olimpas“ yra vienintelės visame Natural Pharmaceuticals-RKL čempionate dar nepatyrusios pralaimėjimo kartėlio. B diviziono A grupėje Ukmergės ekipa laimėjo visas 5 žaistas rungtynes. Tiek pat pergalių turi ir B grupėje žaidžiantis Plungės klubas.

Geriausi žaidėjai. Rezultatyviausias šio savaitgalio RKL žaidėjas – Gediminas Butkus iš Kėdainių SC-„Ateities“. B diviziono mače su Kelmės „Kelme“ įžaidėjas rungtyniavo visas 40 minučių ir per jas pelnė 41 tašką. Daugiausiai kamuolių per vienerias rungtynes atkovojo Kretingos „Kretingos“ vidurio puolėjas Rytis Zabita. Susitikime su Atleto-LSU“ ekipa pastarasis po krepšiais sugriebė net 23 kamuolius. Geriausią rezultatyvių perdavimų rodiklį pasiekė Kauno VDU-2 įžaidėjas Rokas Valiulis, rungtynėse su „Perkunu-Vytrita“ 9 kartus rezultatyviai atidavęs kamuolį. Blokų karaliumi šią savaitę tituluojamas Marijampolės „Sūduvos-Mantingos-2“ aukštaūgis Paulius Gvazdaitis. Mače su Biržų „Biržais“ 208 cm aukštaūgis varžovus „apdalino“ 6 blokais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją