Savaitės mačas. Vienos iš atkakliausių šį savaitgalį įvykusių rungtynių – Kelmės „Kelmės“ ir Stakliškių „Guosta“ susidūrimas. Intriga šioje poroje kvepėjo dar prieš išmetant ginčo kamuolį, mat reguliariajame sezone Kelmės atstovai užėmė 4-tą, o Stakliškių – 5-tą vietas.

Pirmasis aštuntfinalio mačas vyko Kelmėje. Nors statistika rodo, kad svečiai pirmavo didžiąją susitikimo dalį, tačiau skirtumas svyravo ties kelių metimų riba. Lemiamo kėlinuko viduryje šeimininkai pirmą kartą persvėrė rezultatą savo naudai (69:68). Kurį laiką ekipos žengė greta, tačiau persverti rezultato šeimininkams neleido tiesiog fenomenali svečių atkarpa, kurios metu jie pataikė 3 tritaškius iš eilės.

Likus kiek mažiau nei pusei minutės iki lemiamo kėlinuko pabaigos, „Kelmė“ tolimu metimu vėl priartėjo per vieną metimą (82:84), bet vėliau sekusi baudų metimų loterija svečiams atnešė pergalę - 86:84.

Antras serijos iki 2 pergalių rungtynes „Guosta“ namuose laimėjo kiek lengviau, 89:77, ir pateko į ketvirtfinalį, kuriame jos laukia grėsmingoji Pabradės „Žeimena“.

Netikėtumas. 6-oje A grupės vietoje likusi ir aštuntfinalyje su 3-ia B grupės ekipa turėjusi kautis Vilniaus „Lietuvos ryto“ dublerių komanda taip pat pasekė Stakliškių pėdomis ir apgynė A grupės garbę. Dviejuose mačuose su Pakruojo „Pakruojo-Lygumų ŽŪB“ vilniečiai šventė abi pergales: išvykoje 75:71, o namuose – 82:71.

Abejose rungtynėse emocijų netrūko, o antrą susitikimą Vilniuje svečiai iš Pakruojo turėjo baigti be savo trenerio Svajūno Ragaišio, kuris už dvi technines pražangas buvo priverstas palikti salę. „Lietuvos rytas-2“ ketvirtfinalyje kovos su Ukmergės „Olimpu“.

Trečios rungtynės. Vienintelė pora, kurioje reikės trečių aštuntfinalio serijos rungtynių – Šilalės „Lūšis“ ir Alytaus SRC-„Dzūkija“. Dzūkai, kurie reguliariajame sezone užėmė 3-ią vietą, pirmą mačą savoje aikštėje laimėjo 80:70, išvykoje buvo priversti pripažinti „Lūšies“ pranašumą – 93:86. Šilališkiai reg. sezono B grupėje liko 6-ti, tad pateikė šiokį tokį netikėtumą. Šios poros nugalėtojas ketvirtfinalyje rungtyniaus su Plungės „Olimpu“.

Dominuoja A grupė. Žvelgiant į komandas, kurios po sausų aštuntfinalio serijų pateko į ketvirtfinalį, susidaro įspūdis, kad šiemet dominuoja rytinėje Lietuvos pusėje esantys klubai. Kol kas į ketvirtfinalį pateko 5 A grupės ir 2 B grupės ekipos. Jei lemiamą susitikimą tarp Alytaus ir Šilalės ekipų laimėtų favoritais laikomi alytiškiai, ši proporcija dar labiau padidėtų – 6:2.

Iškrito. Be jau minėtų komandų, pasirodymą šiame RKL sezone baigė Kauno „Perkūnas-Vytrita“, nusileidusi Plungės „Olimpui“, Tauragės „Fortūna-Agava“, pralaimėjusi Pabradės „Žeimenai“, Sedos „Sedula-Aibė“, neatsilaikiusi prieš Ukmergės „Olimpą“, ir Kupiškio KK „Kupiškis“, neatlaikęs Kauno VDU-2 pasipriešinimo.

Geriausi žaidėjai. Kupiškio KK „Kupiškis“ lyderis Gytis Radzevičius šį sezoną užbaigė kaip reikiant trinkteldamas duris. Krepšininkas susitikime su VDU atliko trigubą dublį – 22 taškai, 12 atkovotų kamuolių ir 10 išprovokuotų pražangų. Daugiausiai taškų per vienerias rungtynes savaitgalį pelnė Radviliškio ŠSPC žaidėjas Lukas Pipiras - 36.

Jo komandos draugas Linas Krivickas atliko 10 rezultatyvių perdavimų. Tiek pat perdavimų atliko ir Alytaus SRC-„Dzūkijos“ įžaidėjas Paulius Danisevičius. Atkovotų kamuolių kategorijoje geriausiai pasirodė Pabradės „Žeimenos“ aukštaūgis Ignas Juškevičius, jo rezultatas – 19.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją