Ne paslaptis, kad Europos čempionate dalyvauti atsisakius Šarūnui Jasikevičiui, didžiausia konkurencija šiuo metu jaučiama tarp trijų įžaidėjų – 29-erių metų 190 cm ūgio Giedriaus Gusto, 28-erių 179 cm ūgio Andriaus Mažučio ir 22-ejų 195 cm ūgio Manto Kalniečio.

„Įžaidėjo problema visose Lietuvos rinktinėse neatsirado per vieną dieną, - DELFI sakė R. Butautas. – Treneriai anksčiau vos ne lenktyniaudavo, kuris suras daugiau aukštaūgių, o „mažiukams“ buvo skiriamas per menkas dėmesys.“

Visi kandidatai diriguoti rinktinės žaidimui Europos čempionate Lenkijoje turi ir savų privalumų, ir trūkumų. Patys krepšininkai savo tarpusavio kovos dėl vietos dvyliktuke nesureikšmina ir kalba apie tai diplomatiškai.

„Viskas gerai, įsivažiuojame. Yra ta konkurencija, bet viskas gerai. Žaidžiame, sportuojame. Man pačiam gerai sekasi vadovauti komandai, - mano vyriausias ir labiausiai patyręs G. Gustas. - Viskas tvarkoje. Visi (manęs) klauso, visi aikštėje daro, ką pasakau. Dabar pereiname nuo fizinių treniruočių prie žaidimo salėje. Po to treneris atsirinks, kuris įžaidėjas yra geresnis.“

Jauniausio ir šokliausio kandidato M. Kalniečio pozicijas kiek susilpnino patirta čiurnos trauma, kuri neleido kauniečiui visaverčiai dalyvauti pratybose.

„Jau nieko, jaučiuosi geriau. Pradėjau sportuoti, tačiau kojos skausmas dar šiek tiek jaučiasi, todėl dar negaliu dirbti pilna jėga. Antradienį - laisva diena, pailsėsiu, ir trečiadienį jau galėsiu, manau, dirbti visa jėga, - prognozavo M. Kalnietis. - Dabar daugiau dirbame salėje ir deriname taktiką.“

M. Kalnietis puikiai suvokia, kad trauma kol kas trukdo jam tinkamai atsiskleisti įžaidėjo vaidmenyje, bet neabejoja, kad spės atsigriebti.

„Blogiausia, kad nesportavau su komanda ir iš viso nesitreniravau. Pirmadienis pirma diena, kai pradėjau sportuoti. Tik pradedu įsijungti į rinktinės žaidimą, bet manau, problemų neturėtų kilti“.

M. Kalnietis pripažįsta, kad sunku šioje rinktinės sudėtyje rasti silpnąją grandį.

„Šiuo metu komandoje yra šešiolika žmonių ir rinktinė kaip niekad lygi. Reikia visiems išsikovoti savo vietą rinktinėje. Ypač didelė konkurencija – tarp gynėjų. Visi kartu sportuojame, dirbame, tačiau kiekvienas juk nori patekti ir kuo geriau pasirodyti. Vyksta sveika konkurencija, niekas jokių ribų neperžengia“, - gero mikroklimato nacionalinėje ekipoje neslėpė krepšininkas.

Rinktinės debiutantas A. Mažutis konkurenciją vertina, kaip neišvengiamą darbinę būtinybę.

„Lietuvos rinktinėje konkurencija egzistuoja kaip ir kiekvienoje komandoje. Visi dirba savo darbą, o vėliau treneris nuspręs, kuris žaidėjas iš mūsų jam yra reikalingesnis. Man kol kas įvairiai sekasi vadovauti komandai. Būna visokių dienų - ir gerų, ir blogesnių. Tačiau apie mano pasirodymą reiktų klausti ne manęs, o komandos trenerių“, - teigia A. Mažutis.

Rinktinės treneris R. Butautas dar sykį galės įvertinti visų trijų įžaidėjų pasirengimą Senojo žemyno pirmenybėms per Lietuvos rinktinės draugišką susitikimą su Latvija Kaune, rugpjūčio 12 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją