22-ejų metų Tomas Dimša ir Marius Grigonis, 20-metis Martynas Sajus bei 18-mečiai Arnoldas Kulboka ir Martynas Echodas kartu su dar 41 talentu jaunuoliu iš viso pasaulio ne tik plušėjo treniruotėse, bet ir išbandė jėgas tarpusavyje.

Visi krepšininkai buvo padalinti į keturias komandas, kurios visos tarpusavyje žaidė po mačą, kuris truko 40 minučių nestabdant laiko. Šių dvikovų geriausieji buvo išrinkti į „All Star“ komandas bei turėjo galimybę susigrumti su Ukrainos ir Prancūzijos 20-mečiais bei JAV talentų rinktine.

Tokias progas dėl gero savo žaidimo turėjo trys lietuviai – M. Echodas, A. Kulboka ir M. Grigonis.

„Man jie visi patiko: juos treniruoti smagu – visi klausėsi, žaidė kietai, bet NBA skautų akyse geriausiai pasirodė Marius Grigonis. Ir Europos komandų treneriai juos stebėjo, todėl manau, kad visi lietuviai paliko jiems gerą įspūdį. Jie žaidė nesavanaudiškai ir tikrai gerai atstovavo savo šalį“, – Krepšinis.lt penketuką iš Lietuvos gyrė 2013-2015 ir Joną Valančiūną Toronto „Raptors“ ekipoje treniravęs B. Bayno.

Amerikiečio išskirtas M. Grigonis šiemet pirmą kartą karjeroj sulaukė ir Jono Kazlausko skambučio bei jau birželio 20 dieną vyks į Palangą, kur pradės kovą dėl vietos galutiniame dvyliktuke, vyksiančiame į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

Billas Bayno

Paklaustas, kokią šiam 198 cm ūgio gynėjui ateitį regi B. Bayno, jis neabejojo, kad vieną dieną M. Grigonis gali praverti ne tik rinktinės, bet ir NBA duris.

„Jeigu ir toliau tobulės bei Europoje turės kelis gerus sezonus – jis turi šansą“, - perspektyvą įžvelgė vienas „Pacers“ trenerių.

Buvęs 1994 metų gimimo Lietuvos rinktinės lyderis sutarties naujam sezonui dar neturi. Praėjusiame sezone jis, vilkėdamas Manresos ICL klubo marškinėlius, Ispanijos ACB krepšinio lygoje per vidutiniškai 25 minutes rinkdavo 9,7 taško, tritaškius mesdamas 38,5 proc., o dvitaškius – net 51,6 proc. taiklumu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)