„Raptors“ ekipa aštuntąją pergalę iš eilės įsirašė namuose 112:94 įveikdama „Clippers“, o J. Valančiūnas buvo vienas pagrindinių jos kalvių. Puikiai krepšį atakavęs lietuvis pelnė 20 taškų (10 iš jų – ketvirtajame kėlinyje) ir po mačo sulaukė savo trenerio D. Casey pagyrimų.

„Raptors“ sėkmingai tvarkėsi su itin pavojingu „Clippers“ deriniu du prieš du, kurį organizuoja dvi Los Andželo klubo žvaigždės – D. Jordanas ir Ch. Paulas. Per pirmąjį kėlinį vidurio puolėjas pelnė 7 taškus, tačiau per likusį mačo laiką šeimininkai jam leido sukrapštyti tik 8. Tuo metu Ch. Paulas šiose rungtynėse pelnė 23 taškus, bet tikslą pasiekė tik 9 iš 17 gynėjo metimų iš žaidimo.

Anot D. Casey, J. Valančiūnas buvo viena iš esminių kliūčių, trukdžiusių varžovams organizuoti atakas.

„Mes buvo parengę gynybos schemą ir ji sėkmingai veikė. J. Valančiūnas buvo disciplinuotas, gynėjai buvo disciplinuoti, visi atliko savo užduotis ir tai suveikė, – po mačo pažymėjo D. Casey. – Pirmajame kėlinyje keletą kartų nevykdėme to, ką buvome sutarę, tačiau vėliau viskas veikė“.

Toronto klubo žaidimą analizuojantis „Raptors Republic“ interneto puslapis J. Valančiūnui parašė neblogą įvertinimą (B+), tačiau pagyrimų šį kartą sulaukė dauguma nugalėtojų žaidėjų. Visgi pažymima, kad lietuvis vis dar nėra geriausios sportinės formos po traumos ir „purtosi nuo savęs rūdis“.

Kad be žaidimo praleistas mėnuo šiek tiek vis dar jaučiamas, pažymi ir pats 23-ejų lietuvis.

„Šešios savaitės be krepšinio negali nesijausti. Juk negali tiesiog žengti į aikštę ir būti tas pats vaikinas, kuris buvai prieš traumą. Tačiau aš atgaunu formą, komanda žaidžia gerai – reikia stengtis tai išlaikyti“, – konstatavo J. Valančiūnas.

Visgi gerėjančią savo sportinę formą aukštaūgis aikštėje pailiustravo ir keletu neįprastų veiksmų.
J. Valančiūnas keletą atakų užbaige netradiciškai – kaire ranka, kurios pirštą praėjusių metų lapkričio pabaigoje jam sulaužė Kobe Bryantas. Po vieno iš tokių savo metimų per D. Jordaną lietuvis aukštai iškėlė savo kairiąją ranką tarsi demonstruodamas: „Aš jau sveikas“!

Efektingiausi mačo epizodai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją